Wouter Bluemink maakt het enige doelpunt voor VV Ulftse Boys. Foto: Roel Kleinpenning

Gendringen geeft Ulftse Boys lesje in effectiviteit

Sport

ULFT - Het beloofde vooraf een spannende derby te worden. Ulftse Boys kreeg buurvereniging Gendringen na een mindere periode op bezoek. Bij mooi fraai weer en een redelijke publieke belangstelling was het aan Ulftse Boys om het kansloze verlies in de heenwedstrijd (4-0) goed te maken. Maar de koploper gaf een lesje in effectiviteit: het werd 1-5.

De eerste helft ging nog gelijk op. Ulftse Boys was zelfs iets sterker en kwam op voorsprong door een doelpunt van Wouter Bluemink, die een voorzet uit een vrije trap op waarde schatte en binnentikte. Maar nog voor rust draaide Gendringen de zaken om. Eerst maakte de koploper in de 4e klasse D uit een penalty gelijk door Gijs Hakvoort en vlak voor het rustsignaal scoorde Gijs van de Pavert de 1-2.
De tweede helft was amper begonnen toen Gendringenaar Jorik te Kaat liet zien hoe je een doelpunt moet maken: 1-3. Gendringen hoefde daarna niet eens superieur te spelen om de winst verder uit te bouwen. Eerst scoorde Kelvin Meijer simpel, maar zeer geraffineerd en in de laatste minuut mocht Dion Teloh vanaf de 11-meterstip aanleggen voor de eindstand 1-5. Ulftse Boys zette er te weinig tegenover, na de 1-3 maakte de thuisploeg al een verslagen indruk.
Omdat de naaste belagers punten morsten verstevigde Gendringen met deze zege de koppositie. Basteom en HC’03 speelden gelijk tegen elkaar en FC Dinxperlo verloor. Ulftse Boys zakt een plek tot vlak boven de ploegen die op een nacompetitieplek staan.