Lars Hendrixen volop in de aanval. Foto: N. Marcus

Na lange tijd weer thuisnederlaag GWVV

Sport

VARSSELDER-VELDHUNTEN - GWVV is thuis voor het eerst in lange tijd weer eens tegen een nederlaag aangelopen. Angerlo Vooruit won op zondag 17 maart met 1-4, na een 1-1 ruststand.

De eerste kans was voor GWVV. in de vijfde minuut lobde Cas de Neling de bal in mogelijke buitenspelpositie op de lat. Enkele minuen later was het wel raak. Jochem Geerts schoot een afgeslagen bal kalm binnen en zette daarmee de thuisploeg op voorsprong. De gelijkmaker volgde in de 30ste minuut: een geweldig schot van 25 meter in de kruising. Daarmee was ook de ruststand bereikt.
De tweede helft begon met enkele grote kansen voor GWVV kort na elkaar. Met als grootste een opgelegde kans in de 50ste minuut voor Stan vd Pavert na een uitstekende voorzet van Kris Hebbink. Het schot ging echter naast. Na wat mogelijkheden over en weer werd het in de 60ste minuut 1-2, toen de thuisploeg binnen de 16 volledig werd weggetikt.
Het bestuit van GWVV kort daarna, om met enkele wissels 1 op 1 te gaan spelen pakte ditmaal helemaal verkeerd uit. Angerlo wist uitstekend te profiteren van de risico’s die de thuisploeg nam en scoorde nog twee keer. Daarmee was onder leiding van de uitstekend fluitende 71-jarige scheidsrechter Rudolph uit Zutphen de eindstand bereikt:1-4.
Volgende week de belangrijke uitwedstrijd voor GWVV tegen Rijnland in Lobith aanvang 14.00 uur.