Open training bij roei- en kanovereniging Het Anker. Foto: PR

Open training bij roei- en kanovereniging Het Anker. Foto: PR

Foto: PR.

Open training bij roei- en kanovereniging Het Anker

Sport

ULFT - Roei- en kanovereniging Het Anker houdt op zondag 21 april een open training rond het eigen terrein aan het Deurvorster Kerkpad in Ulft. Het is op deze dag mogelijk om diverse disciplines van de roei- en kanosport uit te proberen. 

Denk aan varen in een vierpersoonsroeiboot, maar hoe voelt het eigenlijk om in een skiff te zitten? En wat maakt kanopolo nou zo spectaculair en kanovaren zo rustgevend? Belangstellenden kunnen het allemaal ontdekken tijdens de open training. Tijdens deze ochtend krijgen zij eerst uitleg over de verschillende sporten en technieken die erbij komen kijken. Daarna gaan ze natuurlijk, onder begeleiding van een ervaren vaarder, ook een stukje varen. Het is niet voor niets een open training.
Het is verstandig om kleding te dragen die nat mag worden en het liefst waterschoenen (kanoën) of oude gympen (roeien). En droge kleding meebrengen voor als het mis zou gaan.

Bezoekers worden om 10 uur ontvangen en rondgeleid over het terrein. Om 10.15 uur worden boten en zwemvesten uitgezocht, waarna zij van 10.30 tot 11.30 het water opgaan. Aansluitend is het napraten met een kop koffie en uitleg over de beginnerscursus kanovaren die aansluitend aan de open training wordt georganiseerd. De eerste van deze vier wekelijkse cursusavonden op de woensdag voor de echte enthousiastelingen is op 24 april. Op 15 mei is de laatste. Tijdens deze avonden leren de cursisten de eerste beginselen en technieken van het kanovaren zodat ze aan het einde van de vier lessen een stuk rechtuit kunnen varen en bochten kunnen maken. Kosten van deze cursus bedragen 25 euro voor volwassenen en 12,50 voor jeugd. Wie na de cursus besluit lid van de vereniging te worden betaalt geen inschrijfgeld.
Voor de geïnteresseerde roeiers is er nog geen cursus gepland, maar wanneer zij door willen gaan is er de mogelijkheid om aan te sluiten bij de reguliere trainingen om zo de kneepjes van de roeisport te leren.

Opgeven
Opgeven voor de open training kan via e-mail: info@rkvhetanker.nl, onder vermelding van naam, welke sport(en) men wil uitproberen en met hoeveel mensen men komt. Dat e-mail-adres is eveneens te gebruiken voor deelname aan de cursus, ook voor wie niet aan de open training deelneemt.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant