Het Oegandese kinderkoor zorgt voor een kleurrijk kijk- en luisterspel. Foto: Burry van den Brink
Het Oegandese kinderkoor zorgt voor een kleurrijk kijk- en luisterspel. Foto: Burry van den Brink

Mwangaza begint aan laatste concerten van tour

Algemeen

Nog vijf optredens voor het Oegandese kinderkoor

REGIO - Dit weekend komt er een eind aan het Achterhoekse deel van de Mwangaza Light! Tournee. Het Oegandese kinderkoor treedt de komende dagen nog op in Ede (donderdag, cinemec, 18.30 uur), Ulft (vrijdag, DRU, aanvang 19.30 uur) Winterswijk (zaterdag BoogieWoogie, 19.30 uur) en Doetinchem (zondagmiddag, Ulenhofcollege, 15.00 uur). Alle concerten zijn gratis toegankelijk, voor Ede moet wel via de website van Cinemec een kaart gereserveerd worden.

De tour is tot nu toe bijzonder goed verlopen. Het prachtige weer, de gastvrijheid en het enthousiasme van de bezoekers heeft het koor bijzonder geïnspireerd en de kinderen en begeleiders genieten volop. Doel van het koor is, om honderd nieuwe sponsorouders te vinden voor kinderen in Oeganda. Tot en met zondag 11 september stond de teller 'nieuwe sponsorouders' al op 25 en de verwachting is, dat dit aantal de laatste concerten nog zal toenemen.
Een avond Mwangaza betekent een avond vol muziek, zang en dans waarbij de kinderen de bezoekers meenemen naar hun prachtige land, vol mensen die zóveel kunnen, maar zo weinig hebben. Kindsponsoring is een krachtig wapen in de strijd tegen armoede, omdat het een kind de mogelijkheid geeft om naar school te gaan en te werken aan een goede toekomst. Dankzij kindsponsoring verandert het leven van een kind van kansarm in kansrijk. Voor 30 euro per maand krijgt een kind in Oeganda onderwijs, minimaal een maaltijd per dag en medische zorg en aandacht.
Maandag 19 september vertrekt het koor naar Dordrecht. Ook daar wordt nog vier weken opgetreden en is het koor te horen in onder andere Rotterdam, Dordrecht, Sliedrecht, maar ook op Urk en in Friesland.
Alle informatie over Mwangaza en de stichting UCCF (die de tour organiseert) is te vinden op www.uccf.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant