Het gemeentehuis.
Het gemeentehuis.

Oude IJsselstreek zoekt ervaren bestuurder

Algemeen

ULFT - Tijdens de raadsvergadering van afgelopen donderdag werd in samenspraak met Commissaris van de Koning Clemens Cornielje de profielschets voor een nieuwe burgemeester vastgesteld. De verschillende fracties mochten hun wensen kenbaar maken en schuwden daarbij de beeldspraak niet.

Door Walter Hobelman

Luisterend naar de wensen van de diverse fracties in de gemeente Oude IJsselstreek moet de nieuw te benoemen burgemeester voldoen aan de volgende profielschets: "Hij/Zij is een daadkrachtig gevoelsmens en een verbindend schaap met vijf poten en een zwemdiploma, die met humor en relativeringsvermogen dirigent kan zijn van het duale samenspel en zich in alle lagen van de samenleving kan bewegen, daarbij oog hebbend voor het sociaal domein en bestuurlijke ervaring heeft." Bent u die kandidaat? Dan bent u welkom in de Oude IJsselstreek.

De heer Cornielje is duidelijk. "Deze prachtige gemeente verdient een ervaren bestuurder die het duale systeem begrijpt." Een duaal stelsel wordt vaak gezien als methode om de politiek transparanter te maken en 'achteraf kamertjes overleg' uit te bannen en debatten in de openbaarheid in de gemeenteraad te voeren.

Vanaf 1 februari kan er worden gesolliciteerd naar de functie van burgemeester van gemeente Oude IJsselstreek. Dit proces verloopt voorlopig achter gesloten deuren, zoals dat gebruikelijk is. Er is een vertrouwenscommissie benoemd die bestaat uit leden van elke fractie: Mevrouw Siner-Sir en de heren Hakvoort, Peters, Haverdil, Canter Cremers en De Lange, wethouder Kuster, loco-secretaris de heer Spijkers en mevrouw van der Leur, die als externe griffier vanuit gemeente Bronckhorst de functie van secretaris van de vertrouwenscommissie vervult.

"Voorlopig blijft het dus stil. Dit proces moet zuiver verlopen en daar zal ik ernstig op toezien", aldus Cornielje. "Vertrouwelijkheid staat bovenaan en vanaf vandaag wordt er niet gespeculeerd over namen", waarschuwt hij de raadsleden. 

Op de website van de gemeente Oude IJsselstreek is een filmpje te bekijken waarmee potentiële kandidaten zich een beeld van gemeente Oude IJsselstreek kunnen vormen en de vacature wordt volgende week geplaatst in de staatscourant. Tot 26 februari is er tijd om te solliciteren. De verwachting is dat voor het zomerreces de nieuwe burgemeester benoemd kan worden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant