'Eind 2017 snel internet in heel Oude IJsselstreek'

Algemeen

HEELWEG – Het buitengebied van de gemeente Oude IJsselstreek kan eind 2017 gebruik maken van snel internet. Het investeringsfonds CIF en Cogas zijn volop in de voorbereiding om 'glas' te realiseren. Voorwaarde is wel dat vijftig procent van de bewoners in de buitengebieden zich inschrijft.

De belangstelling voor glasvezel in het buitengebied van de gemeente Oude IJsselstreek is groot. Dit concludeert de initiatiefgroep Oude IJsselstreek op glas naar aanleiding van een informatiebijeenkomst. Negen van de dertien Dorpsbelangenverenigingen waren aanwezig.
De initiatiefgroep is druk doende om een samenwerking met álle dorpsbelangenverenigingen op te zetten. De initiatiefnemers Geoff Coupe en Jan Geert Hek, beiden uit Heelweg, hopen dat ook de belangenverenigingen van Gendringen, Netterden, Terborg en Varsseveld zich actief bij het initiatief aansluiten. Zij ontbraken op de bijeenkomst onlangs.
"Wij willen een zo breed mogelijk draagvlak creëren om glasvezel in het buitengebied van gemeente Oude IJsselstreek van de grond te tillen", aldus Coupe en Hek.
De initiatiefgroep is tevens op zoek naar ambassadeurs, die het belang van snel internet inzien en hun buurtbewoners informeren en motiveren om mee te doen aan het glasvezelproject van CIF. Het doel is om voldoende geïnteresseerden te krijgen, waardoor het project financieel van de grond getild kan worden. In het buitengebied van Heelweg zijn 21 ambassadeurs actief.
Het platteland binnen gemeente Oude IJsselstreek wacht met smart op de aanleg van glasvezel om snel internet mogelijk te maken. Het gaat in totaal om 2.441 aansluitingen, menen de initiatiefnemers. Het zijn met name de professionals zoals boeren, kleine bedrijven en scholen die in deze digitaliserende wereld op een steeds grotere afstand worden gezet. Maar dit geldt ook voor particulieren met kinderen op school of voor patiënten die afhankelijk zijn van zorg.


www.oudeijsselstreekopglas.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post