Het Buurtschapshuus wordt verbouwd. Foto: PR
Het Buurtschapshuus wordt verbouwd. Foto: PR

'Benefiet(s)tocht' met taart, pannenkoek en live muziek

HEELWEG - Taart, pannenkoek en live muziek zijn enkele ingrediënten van de 'Benefiet(s)tocht' die gehouden wordt van 'de Kolleweide' in Heelweg. Op zondag 24 september is de fietstocht, voor het hele gezin, met start en eindpunt bij Vreman in Heelweg, na afloop er gelegenheid is om pannenkoeken te eten. De opbrengst is bestemd voor de verbouwing van het Buurtschapshuus in Heelweg.

Het Buurtschapshuus in Heelweg zit volop in de verbouwing. Dat kost veel geld. Naast de beschikbare subsidies moet de stichting een lening afsluiten om de kosten te kunnen betalen. Als steuntje in de rug, én omdat het zo gezellig is, organiseert de activiteitencommissie van de stichting een familie 'Benefiet(s)tocht'. Deze fietstocht is bedoeld voor jong en oud, voor iedereen die zin heeft in een gezellige dag fietsen. De afstanden waaruit gekozen kan worden zijn: 10 kilometer (ouders met jonge kinderen), 30 en 50 kilometer. De routes worden aangegeven met pijlen. De 10km-route heeft een pauzeplek met een speeltuintje.
De start is bij Vreman 'de Kolleweide', (ingang Molenweg 17a) tussen 10.00 en 12.00 uur. De kosten voor deelname zijn 5 euro per volwassene, inclusief een pannenkoek. De kinderen fietsen gratis mee. Onderweg is er een pauzeplek bij een oude meubelfabriek. Deze kan worden bezichtigd en er is koffie, thee en fris. Het gebak erbij wordt verzorgd door de 'Vrouwen van Nu' afdeling Heelweg. Uiteindelijk leidt de route natuurlijk weer naar Heelweg, waar bij 'de Kolleweide' vanaf 12.00 uur gelegenheid is om wat te drinken en pannenkoeken te eten. De pannenkoeken worden gebakken door leden van de schietvereniging. Voor de kinderen is er een luchtkussen.
Het trio 'Carmelita' zorgt voor live muziek. Deze muzikanten hebben vele jaren ervaring in het maken van diverse soorten muziek. Door het gebruik van drie verschillende stemmen krijgen de nummers een eigen karakter. Het repertoire bevat een schat aan mooie liedjes uiteenlopend van oude bekende klassieke nummers van de Beatles, Dire Straits, C.C.R., Eric Clapton en Linda Ronstadt tot nieuwere nummers van Claudia de Breij en Adele. En van sfeervolle luisterliedjes tot nummers uit de blues en jazz sfeer.
Wie niet fietst kan toch pannenkoeken komen eten vanaf 12.00 uur. Iedereen is van harte welkom

reageer als eerste
Meer berichten