Wandelvereniging 't Lup laat zondag liefhebbers meelopen. Foto: PR
Wandelvereniging 't Lup laat zondag liefhebbers meelopen. Foto: PR

Wandelvereniging 't Lup houdt Meeloopdag

ULFT – Wandelvereniging 't Lup, en meer nog de jaarlijkse Hen & Weerum tocht hebben inmiddels een grote regionale bekendheid. Om de club en het wandelen te promoten wordt op zondagochtend 17 september een Meeloopwandeling gehouden. Iedereen mag vrijblijvend, tegen een kleine onkostenvergoeding een keer meelopen en ervaren wat het wandelen in een gezellig groepsverband inhoud. Start en finish zijn bij de DRU Cultuurfabriek.

Door Reinier Kroesen

De leden van wandelvereniging 't Lup (opgericht in 1996) nemen regelmatig deel aan georganiseerde wandeldagen in de regio. Daarnaast worden ook zelf uitgezette tochten gelopen. De afstanden die leden afleggen liggen telkens rond de tien à vijftien kilometer. Een gezellige club van mannen en vrouwen, een zeer gemêleerd gezelschap met een gelijkmatige leeftijdsopbouw. Gemiddeld gaan ze één keer per maand op stap op de zondagmorgen. Behalve tijdens de Ulftse Vierdaagse wordt er niet in een groepsopstelling gelopen. Zowel de recreatieve als fanatieke loper kent inmiddels de Hen & Weerum. De jaarlijkse eigen wandeltocht - traditioneel op de derde zondag van maart - mag zich in een steeds grotere bekendheid verheugen. Mensen die zich in hebben ingeschreven voor de Nijmeegse Vierdaagse vinden het vaak de ideale start van hun trainingsschema.
Daan Kroesen, oprichter van 't Lup: "Vind je wandelen leuk maar komt het er niet van? Heb je niemand om mee te gaan wandelen? Met onze vereniging loop je het hele jaar door. Niet te intensief of prestatiegericht, maar juist ontspannen, naast andere hobby's en bezigheden. Je hoeft niet ervaren te zijn. Voor telkens een langere periode wordt een afwisselend programma samengesteld. We vertrekken gezamenlijk naar de startlocatie en rijden per toerbeurt. Met ons lidmaatschap ben je automatisch ook lid van de Koninklijke WandelBond Nederland. Wat de toegevoegde waarde is van het in groepsverband lopen? Nou, de gezelligheid van het samen op stap gaan. En de regelmaat. Zo heb je mooi een stok achter de deur, ook op dagen dat het weer wat minder is om er toch op uit te trekken en naar buiten te gaan. Op 17 september houden we voor het eerst een Meeloopdag. Iedereen is van harte welkom een keertje met ons mee te gaan. Men maakt dan kennis met de wandelsport, onze vereniging, onze leden, en hetgeen we voor iemand kunnen betekenen. Mooie bijkomstigheid is dat die plaats vindt in de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF. Doel van die actieweek is het stimuleren van sporten en bewegen. Het thema is dit jaar 'Ik neem je mee', ook voor ons zeer toepasselijk."
Verzamelen en vertrek is zondag om 8.30 uur, vanaf de ingang van de DRU Cultuurfabriek, Hutteweg 24 in Ulft. De afstand bedraagt ongeveer veertien kilometer, onderweg is er pauze met een kop koffie of thee. De kosten voor deelname bedragen 2,50 euro, inclusief de consumptie. Men kan zich telefonisch aanmelden (0315-640487) of per mail, via daan.kroesen@lupwandel.nl. Ook op de ochtend zelf kan er nog worden ingeschreven.

reageer als eerste
Meer berichten