Silvolde hoopt op een zomerzoete zaterdag en na-zomer zondag tijdens de kermis. Foto: PR
Silvolde hoopt op een zomerzoete zaterdag en na-zomer zondag tijdens de kermis. Foto: PR

Kermis Silvolde wordt cocktail van traditie en vernieuwing

SILVOLDE - Een 'zomerzoete zaterdag' gevolgd door een 'na-zomer zondag'. Dat zijn een aantal ingrediënten van de Silvoldse kermis die zaterdag begint en op 19 september wordt afgesloten. De organisatoren van de kermis hebben er alles aan gedaan om 'het goede te behouden' maar ook nieuwe wegen in te slaan.

Door Walter Hobelman

"We moeten blijven veranderen, want de tijd verandert", meent Jurgen Terhorst, één van de organisatoren van de kermis. "Het mooie van onze kermis is de combinatie van tradities, de unieke locatie en het lef om dingen anders te gaan doen." Vorig jaar scoorde de organisatie veel punten met de verkoop van het 'nozem'-drankje en de speciale entourage die hier omheen was gecreëerd. Dit jaar staat er iets soortgelijks centraal. "Er komt een speciale cocktail bar die zowel binnen als buiten de tent bereikbaar is", verklapt Terhorst. "Dit jaar brengen we de kermis in tropische sferen en een goede cocktail hoort daar bij. Maar ook de rest van de aankleding van de tent en omgeving ademt een tropische sfeer." Er is een aantal aanpassingen gedaan aan de indeling van het terrein. "De rookruimte wordt verplaats, we krijgen daardoor meer tentoppervlakte en de toiletruimtes zijn dan ook beter bereikbaar", aldus Terhorst.
Zoals altijd is het lunapark weer een belangrijke plaats waar volop kan worden gefeest. "En wat de muziek in de feesttent betreft hebben we dit jaar weer een geweldige line-up van artiesten", vertelt een tevreden Terhorst. "Met namen als DJ Kay Heezen, de Daredevils, KatZmaV, De Opbloasband, NOAH en Fragment zijn we er zeker van dat er een groot feest gebouwd kan worden met alle inwoners uit Silvolde en omgeving."
De kermis begint traditiegetrouw op zaterdagmiddag om 15.00 uur met de gebedsdienst in de feesttent. Aansluitend vindt het vaandelzwaaien plaats en wordt de vogel op het kermisterrein geplaatst Om 21.00 uur volgt de vuurwerkshow en daarna zorgen DJ Kay Heezen en de Daredevils ervoor dat iedereen in tropische sferen komt en lekker kan feesten.
Zondag om 13.00 uur gaan de festiviteiten weer verder. Het is de wens van de organisatie om weer 'iets op zondagmorgen' te doen, zoals dat vroeger het geval was. "Dat is nog een dingetje voor de toekomst, dit jaar trappen we lekker af met coverband KatZmaV en zorgt NOAH er daarna voor dat de avond 'op verzoek' wordt ingevuld. NOAH is een band die wars is van voorgekauwde setlijsten en feilloos aanvoelt waar de bezoekers zin in hebben. Het wordt ongetwijfeld weer een interactieve avond tussen band en bezoekers."
Maandag staat verbroedering en saamhorigheid centraal. Deze dag vindt het koningsschieten plaats en het jeugdkoningsschieten en het vogelknuppelen. De nieuwe koning krijgt vervolgens een speciale behandeling aangeboden. "Er wordt in de grote feesttent een speciale beach tent geplaatst, waarin we een grote koningstafel neerzetten en een gouden koningstroon. Op die manier kan de nieuwe koning in stijl proosten samen met zijn genodigden." De muziek wordt deze dag verzorgd door Fragment, een knotsgekke band met ruim veertig jaar ervaring.
Dinsdag wordt de kermis afgesloten met de kinderspelen en andere activiteiten. Ook is dan de grote kindershow in de feesttent met clown Babello en sluit Duo Double vervolgens de kermis af.
Het hele programma van de kermis is te vinden op www.silvoldsekermis.nl.

reageer als eerste
Meer berichten