Training voor kinderen van gescheiden ouders

Algemeen

OUDE IJSSELSTREEK - Helpgewoon Jeugdzorg start op maandag 23 oktober met een KIGO (groep voor kinderen van gescheiden ouders) voor het basisschoolonderwijs.

De training is bedoeld voor alle leerlingen op het basis onderwijs die woonachtig zijn in gemeente Oude IJsselstreek. Voor leerlingen die hulpvragen hebben omtrent de scheiding van hun ouders.

Doel
De nadruk ligt op het uitwisselen van ervaringen en hoe om te gaan met de scheiding van ouders. Dit kan voor iedere leerling anders zijn. De onderwerpen die behandeld worden zijn: moment van scheiden; ervaringen uitwisselen; nieuwe situatie na scheiding; leren (h)erkennen van emoties; Omgangsregeling, handvatten hoe hiermee om te gaan; Wat betekent het om op een andere manier contact te hebben met je vader en
moeder; Nieuwe relatie, Hoe om te gaan met de eventuele nieuwe partner van vader en moeder.

Maatwerk
Groepswerk is volgens Helpgewoon maatwerk leveren. Er wordt hier met een draaiboek gewerkt maar er wordt per leerling afgestemd wat hij of zij nodig heeft. Daarbij maken ze gebruik van de RET-methodiek en oplossingsgerichte methodieken. De leerlingen krijgen handvatten die zij in hun dagelijkse leven kunnen toepassen.
De kracht van de groep is om van elkaar te leren, (h)erkenning te vinden en met ondersteuning van de cursusleiders, tot eigen oplossingen te komen. Ouders zijn daarbij erg belangrijk en zullen dan ook actief betrokken worden. De ervaring leert dat dit erg motiverend werkt en noodzakelijk is. Tijdens de intake worden ouders hier verder over geïnformeerd.

De training omvat zes bijeenkomsten van vijf kwartier met een follow-up-bijeenkomst enige tijd later. Er is een maximum van 6 tot 8 deelnemers.
De training is kosteloos en zal, mits er voldoende deelnemers zijn, worden gegeven op 23 oktober tot 27 november.

Voor meer info: Willy Nijland, w.nijland@helpgewoon.nl of tel. 06 - 15675157 of via Liedy Claus, l.claus@sensire.nl of 06-10264426.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant