NVC-trainer Jan Stern langs de lijn.  Foto: PR NVC
NVC-trainer Jan Stern langs de lijn. Foto: PR NVC

NVC ontvangt Ajax B. op De Hoek

Algemeen

Voor VVG`25 breken twee belangrijke weken aan

Door John van der Kamp

REGIO - Voor dit weekend staat weer een complete competitieronde op het programma. Zondaghoofdklasser spcl. Silvolde krijgt middenmoter Alphense Boys op bezoek en zaterdagclub DZC`68 moet het thuis opnemen tegen SVZW uit Wierden, dat momenteel op de derde plaats staat van de ranglijst. DZC`68 staat op plek twaalf en heeft de punten hard nodig om uit de onderste regionen weg te blijven.

4D: Voor VVG `25 breken twee belangrijke weken aan. Zondag speelt de club uit Gaanderen de derby tegen vv Doetinchem en een week later komt RKPSC uit Pannerden op bezoek. "We hebben als doelstelling om uit deze twee wedstrijden vier punten te halen", laat de vertrekkende trainer van VVG`25 Mark Schepers weten, die hoopt dat zijn team de lijn van de gewonnen wedstrijd tegen DVV vast weet te houden. "Met de rust stonden we tegen DVV met 3-1 voor, niet verkeerd. DVV kwam terug tot 3-2 en 'n kwartier voor tijd moesten we met tien man verder na twee keer geel, maar we wisten de overwinning toch over de streep te trekken."
Ook op karakter weet VVG`25 dit seizoen de punten binnen te halen. "Als we een goed resultaat neerzetten in Doetinchem en een week later de winst weten te realiseren tegen RKPSC, dan klimmen we een aantal plaatsen op de ranglijst en staan we ook weer dichter achter de top-drie. Het zal een moeilijke wedstrijd worden, ondanks Doetinchem wisselvallig speelt", aldus Mark Schepers de trainer van VVG`25. Vorig jaar wist VVG`25 na de winterstop een goede serie uitslagen neer te zetten. "Ik hoop dat we nu de lijn van vorig seizoen kunnen doorzetten, dit hebben we al laten zien tegen HC'03, we kwamen op een ongelukkige 2-0 achterstand, maar op karakter kwamen we sterk terug en werd het 2-2." De aanvang van de derby tussen vv Doetinchem en VVG`25 op Sportpark De Bezelhorst is om 14.00 uur.

In  5C staat de wedstrijd tussen NVC en Ajax Breedenbroek op het programma. De vraag is of het zondag net zo'n doelpuntrijke wedstrijd gaat worden als vorig seizoen. NVC heeft al aardig wat punten weten te sprokkelen. NVC-trainer Jan Stern weet ook waar zijn team zich nog kan verbeteren. "In de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen Gelders Eiland, begonnen we goed, maar door een foutje van onze doelman kwamen we snel op 'n 0-1 achterstand te staan. Even later werden we verrast door een snelle ingooi, waar zij de 2e treffer uit scoorden. Gelukkig kwamen we voor rust nog terug op 1-2 en in de 2e helft trokken we de stand gelijk", vertelt Jan Stern, die aanvult dat Mark Römer de beide treffers voor zijn rekening nam.

Er wordt bij de wedstrijden tussen deze beide teams veelvuldig gescoord. Afgelopen seizoen won Ajax B thuis met 3-1 en bij de return in Netterden werd in totaal maar liefst 12 keer gescoord. NVC trok in die wedstrijd aan het langste eind en won met 7-5. "De clubs zijn aan elkaar gewaagd, gezien de uitslagen van vorig seizoen. Ik hoop dat we nu beter starten en niet zoals tegen 't Peeske. Onze tegenstander zondag heeft een moeilijke start gehad, maar beschikt weer over een compleet team, ze zijn sterker nu", aldus Jan Stern de trainer van NVC, die nu voor het 2e seizoen trainer is in Netterden. De wedstrijd tussen NVC en Ajax B, die wordt gespeeld op Sportpark De Hoek, begint om 14.00 uur.

Mark Schepers, stopt na dit seizoen als trainer van VVG'25. Foto: John van der Kamp

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant