Leonie Jansen, de winnares van het Oosterlicht 2016 werd nu zelf gevangen door de stralen van het Oosterlicht. Foto: Henk van Raaij
Leonie Jansen, de winnares van het Oosterlicht 2016 werd nu zelf gevangen door de stralen van het Oosterlicht. Foto: Henk van Raaij

Creativiteit tiert welig in café

Algemeen

SILVOLDE - Een expositie met muzikale omlijsting van kunstzinnige Silvoldenaren, zondagmiddag in Café 't Centrum in Silvolde. Niet alleen schilderijen, maar ook andere creatieve uitingen waren afgelopen zondag her en der door het café te bewonderen. Het gaf een boeiend beeld weer van de diverse technieken waar de hobbyisten, Nardy Strikwold, Sandra Pothoff, Hermien Jansen en Heidi ter Hogt in hun vrije tijd mee werken.

In de bovenzaal van het café werd het Oosterlicht, zoals dat tijdens de jaarwisseling boven Silvolde te zien was, op kleine schaal nagebootst. Hans van den Hurk wist samen met "EKO geluid en licht" het Oosterlicht op een bijzonder sfeervolle wijze na te bootsen.
Leonie Jansen, fotografe uit Gendringen, en winnares van de fotowedstrijd Oosterlicht 2016 exposeerde voor het eerst haar fotocollectie vol trots aan het publiek. Familie, portret en kinderfotografie is haar specialiteit. Ondanks de intocht van Sinterklaas, en het slechte weer, was er over belangstelling niet te klagen.

Tijdens de expositie was er een gevarieerd akoestisch muziekprogramma van onder anderen Jan Ottink en Bennie Waanders, Kiss, gespeeld door Maarten van Schoorl en Mauri Oliver, en de Silvoldse formatie Blue Intrigue -met zang van Esther ten Have- en het duo Luc ten Brinck en Raymond Surquin.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant