Actie tijdens Dansgardefestival Iseldonk 2017. Foto: Guus Tinnevelt
Actie tijdens Dansgardefestival Iseldonk 2017. Foto: Guus Tinnevelt

Tweede editie Dansgardefestival Iseldonk

Algemeen

ULFT - Na het succes van vorig jaar krijgt het 'Dansgardefestival Iseldonk' een vervolg. Op zondag 25 februari vindt de tweede editie van dit dansevenement plaats. De popzaal van de DRU Cultuurfabriek in Ulft wordt hiervoor omgetoverd tot een groot danspodium voor jeugdige dansgroepen in de leeftijd van 4 tot en met circa 18 jaar.

Er hebben zich reeds elf dansverenigingen uit de Achterhoek, de Liemers en Twente aangemeld. Alle verenigingen nemen met verschillende leeftijdsgroepen deel. Uit gemeente Oude IJsselstreek nemen CV de Metworst, CV De Foekepot en Jeugdcarnaval uit Silvolde deel. Dansvereniging Rhytm en De Olde Waskupen uit 's-Heerenberg, De Vossenjagers uit Azewijn, de Mölledraejers uit Wehl, De Deurdouwers uit Angerlo, de Stardancers Duiven, de Schuumneuzen uit Babberich en Dancecrew Funnetix uit Oldenzaal dingen eveneens mee naar de prijzen. Zelf treedt de Iseldonkse dansvereniging met zeven dansgroepen aan.

Alle dansgroepen zullen worden ingedeeld in diverse categorïeën van karakterdans tot showdans en gardedans. Iedere groep wordt binnen deze categorie beoordeeld op danskwaliteit, originaliteit en uitstraling door een vakjury. Hiermee zijn diverse prijzen te winnen. Er zijn gedurende de dag twee prijsuitreikingen.

Dansgarde Iseldonk bestaat inmiddels bijna veertig jaar. Met meer dan zestig jeugdleden in de leeftijd van 4 tot en met circa 17 jaar, maakt Dansgarde Iseldonk deel uit van carnavalsvereniging Stichting Iseldonk, het overkoepelend orgaan van het Ulftse carnaval, en verzorgt onder andere tijdens de jaarlijkse carnavals-pronkzittingen diverse dansoptredens. Verder loopt de dansvereniging als enthousiaste groep mee aan de Iseldonkse carnavalsoptocht. Voorafgaand en tevens als afsluiting van het carnaval worden er diverse dansfestivals bezocht om de ingestudeerde dansen ook aan het publiek buiten Ulft te kunnen tonen. Hiermee zijn door de dansvereniging ook dit jaar al diverse prijzen in de wacht gesleept.

De organisatie van het dansfestival is in handen van Jilke Wieben, Heidi Koster, Anne Teunissen,Vivian Epskamp, Rianne Daals, Sabine Rutjes, Wilco van't Hul en Luc Koster. De presentatie van het dansfestival wordt verzorgd door Chris Teunissen.

Het dansfestival start om 10.30 uur. De deuren gaan om 9.00 uur open. Toegangskaarten aan de deur 3 euro. Jeugd tot en met 12 jaar heeft gratis entree. Voor aanmelding dansgroepen en/of meer informatie: www.iseldonk.com en dansgardeiseldonk@gmail.com.


Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant