Lezing 'Vaste planten en hun natuurlijke leefomgeving'

REGIO - Groei en Bloei, afdeling Aalten en omgeving presenteert op donderdag 22 maart een lezing door Arjan Schepers. Hij is eigenaar van een vaste plantenkwekerij met een bijzonder assortiment. Hij kweekt alledaagse soorten en variëteiten maar ook heel bijzondere. In deze lezing stelt hij zichzelf en zijn kwekerij voor en legt hij uit welke planten hij kweekt en welke niet, en waarom.

Veel nadruk ligt op de herkomst van de planten in de natuur; de natuurlijke standplaats. Een plant groeit en bloeit immers het best op een plek die zoveel mogelijk lijkt op haar natuurlijke standplaats en toch maken we allemaal dezelfde fout: we kopen een plant omdat ze zo mooi bloeit en thuis gaan we er een plekje voor zoeken. Eigenlijk zou het andersom moeten: zoek de plant uit bij de plek die je hebt, de kans op succes is dan veel groter. Tijdens deze lezing zal hij uitleggen hoe ze op de kwekerij planten indelen op basis van hun natuurlijke standplaats en hoe dat helpt bij het succesvol samenstellen van een mooie en gezonde beplanting.
Natuurlijk laat hij ook veel foto's zien van interessante en nieuwe vaste planten en zal hij wat planten meenemen voor verkoop.
Duur van de lezing is twee maal 45 minuten met een pauze. Plaats van handeling is De Radstake, Twenteroute 8 op De Heelweg, aan vang 19,30 uur.. Leden hebben vrije toegang, niet-leden betalen drie euro.

Meer berichten