Vincent Bosch (r) is verdedigend in de lucht heer en meester. Foto: Erik Eijkelkamp/VIOD
Vincent Bosch (r) is verdedigend in de lucht heer en meester. Foto: Erik Eijkelkamp/VIOD

VIOD-routinier Vincent Bosch gaat op voor zijn 300ste duel

Algemeen

DOETINCHEM – Na twee seizoenen Zelhem keerde Vincent Bosch afgelopen zomer terug naar de club waar hij vanaf zijn jeugd voetbalde. Bosch speelt zondag voor VIOD zijn driehonderdste wedstrijd en heeft een beoogd doel voor ogen. Met dertig jaar is hij momenteel de oudste speler van de selectie en behoort tot de spelers die wekelijks een vaste waarde zijn voor het team van trainer Jan Lorsé.

Door John van der Kamp

Zondag komt DCS uit Zevenaar bij VIOD op bezoek en treft Vincent Bosch een speler waar hij al op 17-jarige leeftijd tegen speelde."De wedstrijden tegen DCS zijn altijd leuke potjes. Je krijgt ruimte om te voetballen, dat krijgen zij ook. Ook leuk om weer tegen Onur Ilbay te voetballen, want hij heeft altijd een hekel om tegen mij te voetballen. We spelen nu al dertien jaar tegen elkaar en hebben best wel veel wedstrijdjes tegen elkaar gespeeld. Hij heeft een keer tegen zijn keeper gezegd 'doe maar geen lange ballen, die verlies ik toch'. Tijdens de wedstrijd gingen we de kopduels tellen en dan zei hij 'stop maar met tellen, anders verlies ik met 12-0'. We hebben altijd schik met elkaar", vertelt de centrale verdediger van VIOD, die als doel heeft meer dan 341 wedstrijden voor VIOD 1 uit te komen. "August van Onna, hij is archivaris bij VIOD, houdt een klassement bij van spelers die in het eerste hebben gevoetbald. Keeper Adrie van Rooyen is recordhouder met 341 wedstrijden, die wil ik overtreffen. Ik ga dus minimaal twee seizoenen door."

Na de degradaties naar de derde en vierde klasse heeft VIOD onder leiding van trainer Jan Lorsé weer een stijgende lijn ingeslagen. Na het kampioenschap in 4D afgelopen seizoen, heeft de club uit Doetinchem tot nu toe in de derde klasse uitstekend gepresteerd. Vincent Bosch weet dit wel te vertalen. "Momenteel hebben we slechts 18 tegentreffers, de minste in 3C. De kracht van ons team zit hem defensief, we zijn stabiel, alleen brengen we voorin te weinig. We horen vaak, dat we lastig zijn om tegen te spelen. Het is de manier hoe we spelen. Zakken in, ruimtes klein houden, achter sta je dan zo goed. We zijn geen echte counterploeg, maar we kunnen wel goed counteren, door onze snelheid voorin en onze balvirtuoos Lex Overbeek. We geven heel weinig weg. Tot nu toe weinig wedstrijden waar we heel grote kansen hebben weggeven."
Met Stijn Tomesen vormt Bosch een sterk centrale duo. "We zijn allebei een laatste man-type en spelen niet met een echte mandekker en laatste man. Komt de bal in de linker zone, dan is het mijn 'pakkie an', komt de bal rechts, is die voor Stijn. We communiceren veel met elkaar. Voor ons is het prettig met goed vertrouwen met je backs te voetballen. Thomas Jansen heeft veel meer vertrouwen gekregen en Jos Klein Bleumink, onze rechtsback, had zondag weer de gevaarlijkste aanvaller in zijn broekzak. Die krijgt zondag met Kevin Lenselink te maken en zal hem overal blijven volgen. Of hij nu links of op rechts voetbalt, Jos gaat achter hem aan", voorspelt Bosch, die in het dagelijks leven werkzaam is als grafische medewerker bij Wink in Doetinchem.
Het treffen tussen DCS en VIOD in Zevenaar dit seizoen, werd door DCS met 2-0 gewonnen. Bosch moest deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Een vervelende schouderblessure hield hem aan de kant. "In Zevenaar deed ik niet mee en zat ik op de bank. We waren veel sterker tegen DCS. Ergens in de tweede helft kom je achter, dan ga je meer risico nemen en dan maken zij ook nog de 2-0. Ik vond ons zeker voetballend en tactisch erg goed staan. DCS is aanvallend heel goed, de verdediging is matig. Met Onur Ilbay en Kelvin Lenselink voorin hebben ze goede aanvallers en Jan-Simon Sluis is wel een goede middenvelder. Maar achterin is DCS kwetsbaar en steunen ze op hun goede keeper Raoul Beeking."
Door het gelijke spel van koploper MASV afgelopen week tegen Gendringen heeft DCS de titelstrijd weer in eigen hand en kan zich zondag geen puntenverlies permitteren. "Wij willen natuurlijk ook wel een goed resultaat neerzetten. Onze trainer heeft voor de wedstrijd afgelopen zondag gezegd, dat het mooi zou zijn als we uit de drie wedstrijden zeven punten konden pakken. AD al gewonnen, nu DCS en dan volgende week Keijenburgse Boys. Als we 100 procent geven, moet dit lukken."
De aftrap op sportpark Dichteren is om 14.30 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant