Werk in brons van Ria Wiendels. Foto: PR
Werk in brons van Ria Wiendels. Foto: PR

Expositie schilderijen, sieraden en sculpturen in Galerie 21

Algemeen

BREEDENBROEK - In Galerie 21 is van 21 april tot en met 13 mei een expositie te zien met sieraden, sculpturen en schilderijen van verschillende kunstenaars. De galerie is ook deelnemer aan de Kunstroute Oude IJsselstreek op 21 en 22, 28 en 29 april.

In Galerie 21 kan men ontspannen genieten van kunst en een praatje maken met de kunstenaars. Er is werk te zien van eigenaresse Ria Wiendels die schilderijen laat zien. In de loop van meer dan 35 jaar als schilder, heeft zij een heel eigen stijl kunnen ontwikkelen. Abstractie zal haar nooit vervelen: het boeit bovenmatig en daagt uit nieuwe vormen en technieken te proberen. Het maken van een kunstwerk is steeds het begin van een nieuwe reis waarbij kleur en figuratie samen een eenheid vormen. Horizontale en verticale lijnen verdelen de
vlakken, de kleuren raken of overlappen elkaar. Sommige kleuren en vormen worden gecamoufleerd, andere verdwijnen en weer andere komen te voorschijn. Haar kleurgebruik geeft een dynamiek aan elk schilderij.

Van Gerard Dietvorst, Peter Rutten, Anneke Hendriks, Lonneke Jans en (opnieuw) Ria Wiendels zijn er ook sculpturen in brons (en andere materialen) te zien.
Enige jaren geleden kwamen zij in contact met Loek Hambeukers (beeldhouwer/ kunstenaar die zich vooral toelegt op brons). Door hem raakten zij gefascineerd in het werken met brons. In het hele ambachtelijke proces van het aanbrengen van gietkanalen, het in vormen, het schuren, afwerken en patineren ligt een enorme uitdaging. Wanneer het gegoten wordt is het resultaat altijd weer verrassend. Naast de bronzen beelden worden er ook beelden in steen en keramiek geƫxposeerd.

Freddie Hooijmaaijer exposeert sieraden. Hij is ruim twintig jaar geleden in de Gruitpoort in Doetinchem, begonnen met een cursus edelsmeden. Daar is zij razend enthousiast geworden voor het vak. Daarnaast heeft ze een vakopleiding in Schoonhoven gevolgd. Ze werkt onder meer vanuit haar eigen atelier. Ze raakt geĆÆnspireerd door dagelijkse dingen, die ze vertaalt in strakke, soms technisch moeilijk uitvoerbare vormen. Ze maakt bij voorkeur gebruik van zilver, soms in combinatie met goud of stenen.

Tijdens de kunstroute Oude IJsselstreek is Galerie 21 geopend op zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De overige weekenden op zaterdag- en zondagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur.
Galerie 21 is gevestigd aan Terborgseweg 21 (hoek Den Dam) in Breedenbroek.


www.galerie-21.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant