Fietsen langs de Oude IJssel. Foto: PR
Fietsen langs de Oude IJssel. Foto: PR

34ste Gendringse Fietsdagen

GENDRINGEN - Van 13 tot en met 16 juni zijn de Gendringse Fietsdagen. Het evenement wordt voor de 34ste keer gehouden.

De routes van deze middag- en avondfietsvierdaagse lopen weer deels door Nederland, maar ook door het Duitse grensgebied. De start is elke dag van 15.30 uur tot 19.00 uur en men kan binnenkomen tot 22.00 uur bij café/restaurant Te Pas in Gendringen. Op zaterdag starten we tussen 11.30 uur en 13.00 uur en wordt het festijn om 16.00 uur afgesloten met een grote verloting, waarbij een fiets te winnen is. Daarnaast worden er waardebonnen verloot en het ijzeren beeldje DRU-watertoren. De deelnameprijzen voor de fietsdagen zijn: drie euro voor één dag, vijf euro voor twee dagen, en acht euro voor alle dagen. Elke deelnemer die minimaal drie keer mee fietst kan, tegen een vergoeding van een euro vragen om een herinneringsmedaille. Op zaterdag 16 juni is er tevens een wandeltocht van circa 12 km. Starttijd tussen 11.30 en 13.00 uur. Kosten zijn 3 euro per persoon.

Op zaterdag wordt er gezorgd voor gezellige muziek op het terras (bij slecht weer binnen). Bij deze gezellige sfeer hoort ook een hapje waarvoor gezorgd kan worden door restaurant Te Pas. Van 15.00 tot 16.00 uur is het zogenaamde happy hour. Dit jaar eindigt de route op vrijdagavond bij Elektro Blumer aan de Grotestraat met wat extra aandacht van de ondernemers voor de deelnemers.

De traditionele Gendringse Fietsvierdaagse is een mooie gelegenheid om zo voor de zomervakantie alvast op verhaal te komen in de Achterhoek. De tochtenmakers van de VVV Oude IJsselstreek laten de deelnemers telkens weer een onverwacht stukje Nederlands en Duits Grensgebied ontdekken. Onderweg op de rustplaats is er gelegenheid om even te pauzeren, loten te kopen en voor een lekkere versnapering. Voor de thuisblijvers is het mogelijk om op zaterdag de fietsers (en eventueel wandelaars) te verwelkomen met een bos bloemen. Een gebruik dat met de jaren groeit. Zoals elk jaar is de organisatie in handen van de VVV Oude IJsselstreek in samenwerking met de ondernemersvereniging Gendringen (OVG).


www.vvvoudeijsselstreek.nl

Meer berichten