De afstudeeropdracht van Gilad Grinberg. Foto: PR
De afstudeeropdracht van Gilad Grinberg. Foto: PR Foto: Gilad Grinberg

Familie-expositie in Galerie 21

Algemeen

BREEDENBROEK - In Galerie 21 te Breedenbroek wordt een familie-expositie gehouden, van 1 tot en met 9 september. Bezoekers kunnen kennismaken met kunst gemaakt door de familie van Han Gesink en Mirjam Welling.

Han Gesink toont verhalen die te maken hebben met zijn vakgebied ‘Liften’. Deze verhalen zitten vol humor en zullen zowel in boekvorm en als installatie te zien zijn. De boeken zijn geïllustreerd met foto’s uit het liften vak. Mirjam Welling maakt al sinds jaar en dag sieraden. Haar werk is niet simpel te omschrijven, ze maakt gebruik van materialen, zoals zilver, koper, hout, horloge- en klokonderdelen.

Pauline Gesink maakt schilderijen met een surrealistisch gevoel. Ze heeft altijd voor haar plezier geschilderd en hier is voor het eerst haar werk te zien. Pauline maakt ook foto’s waarin de humor steeds ruim aanwezig is. Martijn is in veel gevallen haar beeldboodschapper. Ook heeft ze een fake-documentary gemaakt die een brede grijns oproept. Martijn van Koolwijk is de man van de verhalen. Hij stond eerder al op de Vierdaagse Feesten, Mensen Zeggen Dingen en de Zwarte Cross en is iemand, die over een paar jaar overal gevraagd wordt om plezier te komen brengen met zijn droogkomische vertellingen. Ondertussen schrijft hij columns over zijn andere vakgebied, de geestelijke gezondheidszorg.

Lieke van der Made heeft de Kunstacademie doorlopen met een universitair vervolg. Ze heeft zich verdiept in de kunstvoorwerpen uit het Midden Oosten en wat roof en vernietiging daarvan betekent voor de wereld. Met dit uitgangspunt maakt Lieke installaties, vaak aangevuld met video’s. Zware onderwerpen met een grijns om de hoek. Ook maakt zij borduurwerken met Palestijnse motieven. Gilad Grinberg heeft op de kunstacademie in Israël zijn vak geleerd. Hij is doorlopend bezig met video-installaties en muziek. Ook ontwerpen van augmented reality apps, lichtkunst, websites en installaties horen bij zijn vakgebied.

Tanja Matic heeft jarenlang gewerkt als reporter voor het Joegoslavië tribunaal. Ze heeft daarna, naar aanleiding van een van de zaken waar ze mee in aanraking kwam, een indrukwekkende documentaire gemaakt. Jacob Gesink is afgestudeerd als fotograaf en geleidelijk steeds meer gaan filmen. Onlangs heeft hij met twee anderen het bedrijf Spacedust Productions opgericht. Hij maakt documentaire-achtige video’s van bedrijven en vakmensen, naast fotoreportages.

Galerie 21 is open op zaterdag en zondag van 13.30 tot 17.00 uur en is te vinden op de Terborgseweg 21 in Breedenbroek.

Een sieraad, gemaakt door Mirjam Welling. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant