Marathon-training in Gendringen

Algemeen

GENDRINGEN - Het lijkt een droom van velen: het lopen van een halve, of zelfs een hele marathon. Maar daar gaat heel wat training en voorbereiding aan vooraf. Atletico '73 uit Gendringen biedt daarom de mogelijkheid aan tot een voorbereiding op het lopen van de (halve) marathon van Amsterdam, op zondag 20 oktober volgend jaar.

Wie deze krachttoer wil doen of al eens heeft uitgehaald maar die onder goede begeleiding wil herhalen kan bij de Gendringse atletiekvereniging meedoen aan een specifieke training om in 2019 gezamenlijk in Amsterdam te lopen. De trainingen worden verzorgd door Ad Som, een ervaren looptrainer op o.a. de lange afstanden. Belangstellenden gaan trainen in een al bestaande groep van een tiental atleten. De trainingen zijn wekelijks op dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 uur, vanaf de accommodatie van Atletico '73. Ook zullen er diverse gezamenlijke trainingen zijn op de zondagochtend.
Iedere atleet krijgt een individueel trainingsschema, zodat hij zich optimaal kan voorbereiden. Daarnaast zal er veel aandacht zijn voor core stability, training, voeding en wedstrijdvoorbereiding. Het enige dat Atletico van de deelnemers verwacht is dat zij minimaal 45 minuten achtereen kunnen hardlopen. Het tempo is van ondergeschikt belang. De kosten bedragen 14,30 euro per maand. In dit bedrag zit tevens het lidmaatschap van de AtletiekUnie.
Op zaterdag 20 oktober is er om 14.00 uur een informatiemiddag in het clubgebouw van Atletico '73 aan de Waalstraat 5. Inlichtingen en aanmelding ook via Ad Som, tel: 0315-342428; e-mail: ad.som@atletico73.net .

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant