De gidsen, vlnr Jan Tinnevelt, Jan Hartjes, Stef Hermsen, Tonny Frazer en Bennie Evers
De gidsen, vlnr Jan Tinnevelt, Jan Hartjes, Stef Hermsen, Tonny Frazer en Bennie Evers Foto: OVGG

Wandelen door heden en verleden van Ulft

Algemeen

ULFT - Ulft is veranderd in de loop der jaren. Heel veel is ‘geschiedenis’ geworden. Toch zijn er nog veel plaatsen waar de oude situatie door middel van verhalen en foto’s weer tot leven te wekken is. En daar is nu een wandelroute voor, uitgedacht door vier gidsen, leden van de fotowerkgroep van de Oudheidkundige Vereniging Gemeente Gendringen (OVGG),

Waar stond het kasteel? Waarom heette het pand bij de brug Hotel ‘De Sluis’ en niet ‘De Stuw’? De brug, die is toch niet zo oud? Hoe was dat vroeger en wat is er met die bruggen gebeurd? Op al die vragen wordt antwoord gegeven. En juist dat willen de gidsen, Tonny Frazer, Benny Evers, Jan Tinnevelt, Stef Hermsen en Jan Hartjes, doen; verhalen vertellen en vragen beantwoorden. Er valt erg veel te vertellen op tal van plaatsen langs de route. ‘Ik denk dat ik onderweg nog wel eens op mijn horloge moet kijken om niet te lang onderweg te zijn", zegt een van de mannen.
Deze gidsen staken heel wat energie in hun project. De wandelroute door een deel van Ulft is ongeveer 4 kilometer lang en rolstoelvriendelijk.
Op zondag 30 september om 11.30 uur wordt de aftrap gegeven en zullen de gidsen voor het eerst met een groep de route lopen. Een bijzondere belevenis. Aanmelden kan bij de balie van de DRU Cultuurfabriek. Andere aanmeldmogelijkheden: telefonisch 0315-714358, online via de website of e-mail info@drucultuurfabriek.nl. De kosten bedragen 4 euro per persoon, kinderen tussen 6 en 12 jaar betalen de helft. Startpunt is het standbeeld van de ijzergieter op het plein voor het Portiersgebouw.
Daarna worden elke vierde zondag van de maand wandelingen verzorgd. Groepen kunnen op afspraak ook op een ander tijdstip onder leiding van een gids de route lopen.


www.drucultuurfabriek.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant