Muziek, braderie, markt en winkels open

Algemeen

Pleinenfeest Gaanderen

GAANDEREN – Op zondag 30 september staat Gaanderen weer op de kop. Dan wordt het jaarlijkse Pleinenfeest gehouden. De meeste winkels en horeca zijn geopend deze zondag. Tevens is er een braderie met leuke en veel nieuwe kraamhouders. De kramen staan tussen Cindy's Diershop en eetcafé de Holle Bus (Rijksweg) en tussen de kruising Rijksweg/Hoofdstraat en de spoorwegovergang van de Hoofdstraat. Er zijn ook diverse attracties voor kinderen.

Op de parkeerplaats van supermarkt Aldi wordt een sport- en welzijnplein ingericht, waar (sport)verenigingen zich presenteren aan een breed publiek. Tevens zorgt DJ Jurgen daar voor de nodige sfeer en met lekkere tracks.
Het Ganderijeplein is sfeervol ingericht, met een speciaalbierenkraam, eten en drinken én natuurlijk veel muziek! Tussen 12.00 en 13.30 uur speelt de band Klixx op het hoofdpodium. Klixx brengt stevige meezingers, rock- en feestnumemrs. Na Klixx is de beurt aan de band BroodopdePlank-XL (tussen 14.15 en 18.30 uur). BroodopdePlank-XL maakt er graag een hevig feestje van voor jong en oud. Tevens houdt carnavalsvereniging de Bultendarpers uit Gaanderen voor een verloting. De presentatie is in handen van Hugo Berentsen.
Op de Hoofdstraat, tussen de spoorwegovergang en Schoenmode Jeannette, is een kindermarkt. Alle kinderen uit Gaanderen kunnen hieraan deelnemen. Aan de Hoofdstraat zit de Modelspoorclub Achterhoek, waar het open huis is tijdens de Modelspoordag. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Bij Schoenmode Jeannette swingt het, mede door de aanwezigheid DJ Stefano.
Het programma ziet er als volgt uit deze avond: 10.00 uur: Start Pleinenfeest, braderie, winkels open en tevens start kindermarkt; 12.00 uur: Start optredens hoofdpodium Ganderijeplein; 17.00 uur: Sluiting braderie en winkels; 18.30 uur: Eind programma hoofdpodium.
De toegang is gratis. Meer info op www.shopingaanderen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant