Advertorial

Pepe Jeans: al jaren broekengigant

Pepe Jeans staat al jaren bekend om zijn kwalitatief hoge jeans. Pepe's specialiteit is dan ook de denim jeans. Iedereen heeft wel een denim broek in zijn of haar kast. Maar hoe is dit merk nou begonnen? En wat voor producten bieden ze aan? Interessant? Lees snel verder.

Pepe Jeans since 1973

Pepe jeans is al ruim 40 jaar bekend om zijn hoge kwaliteits broeken. Het is een echt begrip in de herenmode. Hoe hebben ze dat bereikt? Pepe begon in 1973 door de ambitie van Nitin Shah. Hij besluit met zijn broers broeken te produceren met originele labels erop. In het begin wordt dit nog gedaan in een schuurtje thuis. Ze huurden af en toe een stalletje op de Portobello Road in West Londen. Toen nog heette het merk alleen nog "Pepe" omdat ze nog niet weten wat ze er precies mee willen doen. Tegen alle verwachtingen in worden hun broeken binnen een mum van tijd verkocht. In een paar jaar zijn ze van een schuurtje in Londen naar een opslagruimte met kantoor van 25.000 vierkante meter verhuisd. In 1983 begon Pepe Jeans al met uitbreiden naar andere landen en steken ze de grens over. Ze besluiten daar ook winkels op te richten om meer broeken aan de man te brengen. Vandaag de dag is Pepe Jeans één van de bekendste jeans merken wereldwijd

Feitjes over Pepe Jeans

Pepe Jeans is een van de snelstgroeiende denim kledingmerken ter wereld. Een aantal feitjes over Pepe zijn:

  • Meer dan 300 Pepe Jeans winkels wereldwijd!
  • Ruim 2000 werknemers in dienst.
  • Pepe Jeans heeft meer dan 50 mode en grafisch ontwerpers in dienst!
  • Omzet van 500 miljoen per jaar.

Productie van Pepe Jeans

Pepe Jeans heeft twee hoofdlijnen in productie: 'Pepe Jeans Junior' en 'Pepe Jeans Londen'. Pepe is zelf trots op een specifieke lijn: "The 73 Collection". Deze gaat helemaal terug naar de basis: de standaard jeans broek. Om de klanten aan te duiden gebruikt Pepe Jeans de volgende quote: "Outgoing and urban and have developed their own fashion identities". Dit betekent dat het zich richt op extraverte urban stijlen die hun eigen mode identiteit ontwikkeld hebben. Pepe Jeans heeft een aantal verschillende pasvormen en modellen voor broeken. De broeken variëren tussen slim fit, regular fit en loose fit. Loose fit is een model dat nog wijder is dan het rechte model (regular fit). Voor ieder wat wils dus!

Denim jeans (waar Pepe om bekendstaat) zijn broeken gemaakt van de denim stof. De denim stof wordt ook wel spijkerstof genoemd. Denim stof is een wat ruwere stof die iedereen wel kent. Iedereen heeft wel iets van denim in de kast!

Bekendheden bij Pepe over de vloer

In 1991 heeft Pepe Jeans Bruce Weber uitgenodigd voor een reclamecampagne. Vanaf dat moment is het hard gegaan en heeft Pepe inmiddels bekendheden als: Kate Moss, Fernando Torres, Cristiano Ronaldo en Ashton Kutcher over de vloer gehad.

Kortom: Pepe Jeans is een topmerk met als specialiteit: denim. Ben jij nou na het lezen van dit artikel enthousiast geworden over Pepe Jeans, neem dan eens een kijkje op overhemden.com voor meer informatie!

Meer berichten