Horror in Silvolde. Foto: Jasper Hulst
Horror in Silvolde. Foto: Jasper Hulst

Griezelen in Silvolde tijdens Strong Horror Night

Algemeen

SILVOLDE - De toenemende populariteit van Halloween gaat Silvolde niet onopgemerkt voorbij. Na een bescheiden horror party vorig jaar wordt nu hard gewerkt aan een 'Strong Horror Night' waarover nog lang nagepraat gaat worden in het dorp. "De verhaallijn is klaar en de vrijwilligers zijn zich aan het inleven. Dit gaat iets groots worden", beloven Damon en Jesse van de Gevel, die onderdeel uitmaken van de organisatie.

Door Walter Hobelman

De broers glunderen al van de voorpret en popelen om het verhaal te vertellen. "Maar laten we niet teveel informatie prijs geven", realiseert Jesse zich. "Het verrassingseffect moet groot zijn, dat is het leukst." Damon en Jesse zijn samen met Alan Kort, Jasper Hulst en Benny Vonk al weken bezig om iets bijzonders neer te zetten. "Het is vooral bedoeld voor de jongeren uit Silvolde en omgeving", zegt Damon. "Wat wij vooral belangrijk vinden is dat iedereen hier van kan genieten. Daarom houden we de entreeprijs zo laag mogelijk en dankzij sponsoren zijn we in staat er toch een echt griezelig mooi feest van te maken."
Wat er dus precies gaat gebeuren op het 'Wonion terrein' aan de Reeënstraat in Silvolde blijft nog een verrassing, maar volgens de broers wordt het "het grootste horror doolhof van Gelderland." Met geblindeerde hekken wordt een doolhof gebouwd van 50 bij 70 meter met daarin verschillende ruimtes waar griezelige dingen gebeuren. Veel meer dan vertellen dat het iets met een ziekenhuis en een kerkhof te maken heeft, willen de broers niet kwijt.
"Tussen 18.30 en 19.30 uur is de Strong Horror Night te bezoeken voor en me tjonge kinderen. We garanderen dat het niet té griezelig wordt en hebben het verhaal dan nog een beetje aangepast. Om 20.00 uur gaat het doolhof dan weer open en dan is het bedoeld voor de oudere jeugd en volwassenen en dan? Ja, dat moet iedereen maar komen bekijken en ervaren."
De jongens zijn trots op de grote hoeveelheid vrijwilligers die dit spektakel voorbereiden. "Het zijn er ongeveer 28 en daar zit een heus bouwteam bij, dat nu al erg druk is met de decorstukken en verder een groep die in het doolhof het verhaal tot leven gaan brengen."
Er wordt samengewerkt met de vrijwilligers van Streetball Silvolde. "We kennen elkaar daar ook van en we wilden eens iets anders doen dan alleen maar sporten. We hopen dat deze horror night een succes wordt en jaarlijks opnieuw georganiseerd gaat worden. En verder zijn we bezig om een 'Strong Silvolde Run' op te zetten als vervolg op de colorrun die al een paar jaar is georganiseerd. Samen met de mensen die daar mee bezig zijn hebben we wat nieuwe plannen en ideeën op tafel gelegd waar we verder over gaan praten."
Benny Vonk, aanjager van het Streetball project in Silvolde vertelt dat het jongerenwerk verder wordt uitgebreid. "We gaan samen met stagiaires van het Graafschap College drie dagen per week sociaal cultureel werk opzetten in De Lichtenberg. Daar ben ik heel blij mee, want op die manier kunnen we meer activiteiten aan gaan bieden."
De Strong Horror Night vindt plaats op 27 oktober. Entreekaarten kosten 4 euro voor iedereen vanaf 16 jaar. De jeugd tot en met 15 jaar betaalt 2 euro en men mag net zo vaak als men wil een rondje door het doolhof maken. Voor de inwendige mens wordt gezorgd, er is een horecastandje op het terrein waar hamburgers en worst verkocht wordt ("geen bloedworst", volgens Damon en Jesse) en de opbrengst van het hele evenement wordt door de stichting Streetball gebruikt om het evenement volgend jaar verder uit te bouwen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant