Het Kamerkoor van Koorschool Midden-Nederland zingt a capella en uit het hoofd. Foto: Koorschool Midden-Nederland
Het Kamerkoor van Koorschool Midden-Nederland zingt a capella en uit het hoofd. Foto: Koorschool Midden-Nederland

'Inspiratieviering met muzikaal een heel mooi programma'

GAANDEREN – In de St. Martinuskerk in Gaanderen wordt zaterdag 10 november weer een inspiratieviering gehouden. Het wordt een bijzondere bijeenkomst, want het Kamerkoor van Koorschool Midden-Gelderland, treedt op. "We gaan een inspiratieviering verzorgen met muzikaal een heel mooi programma", vertelt dirigent en artistiek leider Albert Wissink. Hij is dolblij met de enthousiaste omarming van zijn spontane idee om in Gaanderen te komen zingen. "We voelen ons hartstikke welkom."

Door Josée Gruwel

Het Kamerkoor, dat bestaat uit een twintigtal twintigers waarvan de meesten al veel jaren leerling zijn van de Koorschool in Ede, zou van donderdag 8 tot en met zondag 11 november naar Praag vliegen om er deel te nemen aan een koorfestival. Maar op het laatste moment wijzigde Ryanair de vluchten dusdanig dat de reis geannuleerd moest worden. Als alternatief wordt er dit weekend een studieweekend gehouden op een locatie in Braamt. Natuurlijk wil het koor ook graag optreden, dus werd Wissinks vriend Ben Simmes ingeschakeld, werd er overlegd met onder andere de Gaanderense locatieraad en binnen de kortste keren was Gaanderens derde inspiratieviering vormgegeven. "Met deze alternatieve gebedsvieringen houden we de gang naar de kerk erin", vertellen Albert Gilsing, Liesbeth Jansen, Joop Helmink en Ria en Jan Aarentsen. "Wat er op ons pad komt, daar gaan we voor."
De viering bestaat uit lezingen die gelardeerd worden met muziek. Het thema dit keer gaat over omzien naar elkaar, elkaar helpen, samenwerken. Zo wordt er onder andere ingehaakt op het verhaal 'De bedelaar en de mantel van Martinus', het bekende verhaal van Sint Maarten. Op het repertoire van het koor, dat a capella en uit het hoofd zingt, staan Funeral Ikos van John Tavener, Het Ave Maria van Josquin des Prez, Inclina Domine van Johannes Verhulst, Ubi Caritas en Pulchra es van Ola Gjeilo, Halleluia van Fredrik Sixten en Laudate van Knut Nystedt. Wissink: "De muziek is heel toegankelijk, oud, modern, sfeervol en romantisch."
De viering is op zaterdag 10 september om 18.00 uur in de Sint Martinuskerk, Kerkstraat 72 in Gaanderen. Na afloop kan men napraten en is er een kopje koffie of thee.

Meer berichten