Toneelvereniging Op eigen houtje speelt een blijspel in de Gesinkschure. Foto: PR
Toneelvereniging Op eigen houtje speelt een blijspel in de Gesinkschure. Foto: PR (Foto: )

Broeders bij nonnen op de planken in Varsseveld

VARSSEVELD - Toneelvereniging 'Op eigen houtje' uit Varsseveld presenteert het blijspel 'Broeders bij nonnen, waar zijn we aan begonnen'. De enthousiaste toneelvereniging speelt dit blijspel twee keer. De eerste voorstelling is op zaterdagavond 10 november en begint om 20.00 uur. Op zondagmiddag 11 november wordt het stuk nogmaals gespeeld. De voorstelling begint dan om 14.30 uur. Beide voorstellingen worden gehouden in de vaste locatie 'De Gesinkschure' (naast 't Hofshuus) in Varsseveld.

Het blijspel is in 2003 geschreven door W.A. de Groot. De bezoekers mogen meegenieten van de ontwikkelingen in een nonnenklooster. De nonnen Ludwina, Bettine en Clementina hebben enorm te lijden onder het schrikbewind van de zeer strenge moederoverste Braspenning. Zij proberen hier van alles aan te doen, maar door tegenwerking van zowel moederoverste als haar gemene hulpje Dorothé, lijken alle pogingen gedoemd te mislukken. Dan komt er een brief van hogerhand waarin Kardinaal Koops schrijft dat er vanwege bezuinigingen een aantal broeders in het klooster moeten worden gehuisvest.
De samenwerking tussen de broeders en nonnen verloopt prima, maar moederoverste is in alle staten. Zij ziet haar opgebouwde imperium verdwijnen als sneeuw voor de zon en ook de op handen zijnde verbouwingen zijn haar een doorn in het oog. Ze zet alles op alles om de broeders weer weg te krijgen en middels list en bedrog lijkt het haar nog te gaan lukken ook. Pas aan het eind van dit humoristische stuk volgt de ontknoping, die even verrassend als weerzinwekkend is. Zijn oversten en bisschoppen onaantastbaar óf heeft bidden toch nog zin?
Kaarten (7,50 euro voor volwassenen en5 euro voor kinderen tot en met 12 jaar) voor beide voorstellingen zijn te reserveren via www.opeigenhoutje.com, telefonisch bij Nathalie Heusinkveld (06-40740014) en in de winkel van 't Keyzertje, bloemen en meer' in Varsseveld.
Toneelvereniging Op eigen houtje heeft ook een jeugdtoneelgroep die kort geleden is gestart met de voorbereiding voor een nieuwe musical. Kinderen en tieners tussen 9 en 16 jaar oud, die zich ook wel eens een keer echt acteur of actrice willen voelen en van zingen houden, kunnen zich nog aanmelden. De musical wordt uitgevoerd in het voorjaar van 2019. De jeugdtoneelgroep oefent altijd op de woensdagavond van 18.30 tot 19.30 uur in de turnhal in Varsseveld. Nathalie Heusinkveld begeleidt deze groep samen met souffleuse Liesbeth Korsuize.

Meer berichten