Guus en James op de trekker. Foto: Norbert Erinkveld
Guus en James op de trekker. Foto: Norbert Erinkveld

Grootste wens vervuld: trekker rijden

Algemeen

GENDRINGEN - Op 22 december kwam voor Guus en James hun grootste wens uit: rijden op een echte trekker. In november, tijdens de Winterfair in het Engbergse bos in Gendringen stonden wensbomen. Zowel Guus als James hoefden niet lang na te denken: trekker rijden. Guus (tien jaar) kent alle merken trekkers uit zijn hoofd en schreef zijn wens op een gouden hart. James (vier jaar) loopt thuis bij ieder geluid van een voorbijkomende trekker op een holletje naar het raam om ze te zien rijden. Hij kreeg hulp van zijn ouders bij het schrijven van de wens, maar hing hem zelf in de boom. Hun wensen werd door de Winterfair gekozen om in vervulling te gaan.

Op 22 december waren Guus en James welkom bij Loon- en Grondverzetbedrijf Van Hal in Voorst. Daar werden zij opgewacht door eigenaar Erik die eerst het bedrijf liet zien. Alleen de banden zijn al indrukwekkend groot. James, Guus en zijn broer Teun mochten in de enorme cabine van een combine. Verder stond er een indrukwekkende hoeveelheid machines voor het agrarisch loonwerk en grondverzet.
Toen volgde de loods met alle trekkers. Nadat ze in de grootste trekkers hebben gezeten, begint het echte rijden. Met Erik achter het stuur en de jongelui er omheen werd de trekker gestart. De wangen werden rood, de fototoestellen van de ouders draaiden overuren. Een flinke rit door het buitengebied van Voorst volgde. Dit was hun droomwens. De twee zeer enthousiaste jongens kregen na de rit poster en een muts van Van Hal en namens de Winterfair een zakje boerderijdrop. Natuurlijk willen ze beide later boer worden, of loonwerker.
In de wensbomen hingen prachtige andere wensen waaronder die voor vrede, liefde, geluk en gezondheid. De vrijwilligers van de Winterfair kunnen dit niet realiseren, maar wensen dit een ieder toe.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant