Prinses Miranda presenteert zichzelf. Foto: PR
Prinses Miranda presenteert zichzelf. Foto: PR Foto: PR CV de Deurzetters

Etten heeft een prinses: Miranda de Eerste

Algemeen

ETTEN - Prinses Miranda de Eerste zwaait komend jaar de scepter bij CV de Deurzetters. Zij regeert komend jaar met het motto “Zörg da-j bli-j bunt!”. Als adjudanten heeft ze Mayke Wieskamp en Sander Nijland aangesteld.

Voordat de drie gepresenteerd werden nam de vereniging afscheid van Prins Ronald de Eerste en zijn adjudanten Frank en Sjon. Ze werden door het bestuur van CV de Deurzetters uitgebreid bedankt voor alles wat zij in het afgelopen jaar voor de vereniging betekend en gedaan hebben. Daarna werden ze geïnstalleerd in het senaat van de vereniging. Ook in het derde jaar heeft Etten weer goed van zich laten horen. De presentatie van Prinses Miranda speelde zich af in een idyllisch bergdorp, dat getroffen was door een lawine. Er waren vele gewonden, onder wie, zeer waarschijnlijk, de Prins van de Deurzetters. Met handen in het haar werd naar een oplossing gezocht en die kwam van achter het podium: Miranda Nijland, als eerste Prinses van de Deurzetters.
De in Etten geboren en getogen Miranda is geen onbekende in het Ettense carnaval. Ze is medeoprichter van de Deurzetters en als bestuurslid bouwt ze al paar jaar mee aan een mooie toekomst voor de vereniging. Haar adjudanten Mayke Wieskamp en Sander Nijland zijn er ook niet onbekend: beiden zijn vanaf oprichting lid van de raad van Elf. Voor Sander is het een bijzonder jaar, want zijn zoon, Stijn, is ook adjudant bij de jeugd. Kortom het carnavalsbloed stroomt goed binnen de familie Nijland. Op de vraag van de Prinsencommissie of ze Prins Ronald de Eerste wilde opvolgen als Hoogheid van de Deurzetters antwoordde Miranda: “Daarover hoefde ik niet lang na te denken” en al vlot kwam het antwoord: JA!

Buuts
De invulling van de avond was wederom gevarieerd, van muziek tot dans en van toneel tot buuts. De buuts op vrijdagavond waren wederom allemaal uit eigen dorp. Mathijs Köster beet het spits af als zwerver Bennie Bam. Als zwerver kom je op veel plekken en hoor je veel van het wel en wee van de Ettense gemeenschap. Bart en Grad (Benny Centen en Rob Wolters) hadden weer vele Ettenaren verwerkt in hun buut als draaideurcriminelen. Je hoort er echt bij als je genoemd wordt. Als laatste buut kwam Niels Berendsen als nieuwe Ettense ondernemer. Hij opent een Bed & Breakfast in Etten, maar dat gaat niet zonder slag op stoot en ook hier moest een aantal 'prominente Ettenaren' het ontgelden.
Met een groeiende club Senatoren binnen de vereniging begint het al aardig op een 'klein mannenkoor' te lijken. Zij zongen een indrukwekkend nummer en kregen een staande ovatie. Uiteraard ontbrak het huisorkest de Deurbloazers niet.
De jeugd heeft de toekomst, dat bleek door de mooie club dansmarietjes en Jeugdprinses Indy met met haar adjudanten Cas en Stijn. De Jeugdhoogheden brachten namens de Ettense jeugd de felicitaties over en deden dat door middel van een interview. John de Mol kan zijn borst natmaken, want hier stonden de nieuwe Eva Jinek en Mathijs van Nieuwkerk op het podium. Met het enthousiast meegezongen slotlied 'Bi’j ons in de Heerlijkheid' werd een grandioze avond afgesloten en werd zoals in Etten gebruikelijk tot in de kleine uurtjes gefeest met Freeline.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant