Het Terborgse harmonie-gebouw. Foto: PR
Het Terborgse harmonie-gebouw. Foto: PR

'Samen' met Harmonie Terborgh richting vijftigjarig jubileum

Algemeen

TERBORG - In 2020 bestaat Harmonie Terborgh in zijn huidige vorm alweer een halve eeuw. De muziekvereniging zou dit jubileum heel graag willen vieren met een flink orkest. Zou het niet prachtig zijn dat het orkest weer wordt aangevuld met vele oud-muzikanten van de harmonie, zo droomt men bij de Terborgse harmonie. 'We weten dat er in de regio nog heel veel muzikanten rondlopen, die het 50-jarig jubileum misschien wel als een mooie aanleiding zien, om de draad weer op te pakken. Maar ook andere muzikanten zijn natuurlijk van harte welkom', zo laat de vereniging weten.

Op 1 januari 1970 werd Harmonie Terborgh opgericht. Het orkest ontstond door een fusie tussen de twee orkesten Harmonie Wisch, die was opgericht in 1901, en Harmonie St. George, die in 1930 het levenslicht. Door beide orkesten samen te voegen ontstond er in 1970 een prachtig harmonie orkest. De eerste jaren werd er fanatiek gerepeteerd in de toenmalige Zaal Vos.
Onder leiding van dirigent Henk Lubberdink, ook directeur van Muziekschool Oost-Gelderland, wordt in een eigen repetitiegebouw aan het Gravenpad 56 elke maandagavond gemusiceerd. De repetities beginnen om 19.30 uur in de accommodatie die, door enorme inzet en energie van eigen leden, is omgetoverd van een vervallen beschuitfabriek tot een prachtige muziektempel.

Oproep
Er zullen ongetwijfeld nog veel muzikanten zijn die graag in orkestverband willen samen spelen. Als harmonieorkest verzorgt Harmonie Terborgh per jaar drie of vier concerten waaronder een (buiten)concert voor de bewoners van het verzorgingshuis Antonia van Azora. De aandacht is door het jaar heen vooral gericht op de concerten.
Harmonie Terborgh roept (oud) muzikanten op aan te sluiten samen op te trekken naar het vijftigjarig jubileum. Samen repeteren voor een groot jubileumconcert en vele andere mooie evenementen.
Wie een blaasinstrument bespeelt, slagwerker of percussionist is maar geen instrument meer bezit, kan geheel vrijblijvend een repetitie bijwonen. De harmonie helpt deze muzikanten graag weer op weg.
Elke maandagavond van 19:30 tot 21:30 uur wordt er gerepeteerd in het prachtige muziekgebouw aan het Gravenpad nr 56 in Terborg.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant