The Voices viert het 25-jarig jubileum. Foto: PR
The Voices viert het 25-jarig jubileum. Foto: PR (Foto: )

The Voices Etten viert jubileum op grootse wijze

ETTEN - Vijfentwintig jaar geleden nam een groepje mannen van het Ettens Mannenkoor het initiatief om een nieuw koor op te richten; een gemengd koor dat populaire nummers op het repertoire zou zetten. Een dergelijk koor ontbrak nog in Etten, dat tot dat moment naast het bekende mannenkoor ook een kinderkoor, een vrouwenkoor en een kerkkoor binnen de dorpsgrenzen had. De mannen zijn inmiddels verdwenen, maar The Voices viert zondag op grootse wijze het vijfentwintigjarig jubileum.

Door Walter Hobelman

Het koor groeide in de beginjaren behoorlijk snel. Daarna ging het ledenaantal even wat op en neer maar momenteel bestaat het koor uit ruim dertig leden. "Allemaal vrouwen, niet alleen uit Etten maar uit de hele omgeving. Ons koor kenmerkt zich door de open sfeer en dat is blijkbaar aantrekkelijk", meent voorzitter Sandra Gries. Zij is het enige lid dat vanaf de oprichting bij The Voices zit.
De huidige dirigente, Sandra Vriese, zorgt zelf voor veel muziekarrangementen die door het koor gezongen worden. "Zij bewerkt bekende nummers en geeft daar dan een eigen sfeertje aan, dat past bij de mogelijkheden van ons koor. Dat zorgt voor herkenbaarheid bij het publiek maar geeft ons ook een eigen karakter als koor", vertelt medebestuurslid Francis Bruil.
Zondag 14 april laat het koor van zich horen in de Rabobankzaal van Amphion. Samen met een aantal breakdancers en onder begeleiding van de Perfect Showband wordt een show neergezet die vol zit met verrassende elementen. "Met live muziek, dans en met ons als koor wordt het geen concert maar maken we er met elkaar een echte show van", belooft de voorzitter. Het programma is gevuld met onder andere een Queen-medley en een nummer van Tina Turner. Ook het Nederlandstalige werk wordt niet vergeten. En zoals altijd zingt het koor vier- of zelfs vijfstemmig. "We hebben voor deze jubileumshow zestien nieuwe nummers ingestudeerd. Dat was een hele klus die volgens ons goed gelukt is", vertelt Gries.
Bijna alle koorleden zijn de afgelopen tijd druk geweest met de voorbereidingen van dit jubileumoptreden. "We willen het goed en netjes doen en hebben veel aandacht besteed aan de kleding, presentatie en dergelijke", vertelt Bruil. Zo heeft het koor de afgelopen tijd gebruik gemaakt van een koorcoach die geholpen heeft om de show goed voor te bereiden. "Deze dag gaan we knallen! We hopen dat iedereen er met volle teugen van geniet, net als wij", aldus Bruil. Zondag 14 april begint het jubileumconcert om 14.00 uur. Kaarten via www.amphion.nl: kosten 15 euro, inclusief consumptie.

Meer berichten