Kiemkracht in paasviering Walburgiskerk

NETTERDEN - Pasen is het feest van leven uit de dood, nieuw leven. Daarom wordt het feest ook toepasselijk in de lente gevierd, het seizoen waarin nieuw leven ontspringt. Een leven zonder kiemkracht is ondenkbaar. Kijk maar naar de natuur: de pit van een appel groeit – onder de juiste omstandigheden – uit tot een krachtige appelboom die nieuwe appels met pit draagt. De cirkel is rond, dankzij de kiemkracht van dat ene kleine zaadje. Die kiemkracht is de basis voor de paasviering in de Walburgiskerk in Netterden.

Mensen beschikken over een enorm potentieel aan mogelijkheden en kwaliteiten. Maar soms zijn er momenten in het leven dat het op eigen kracht niet lukt om te groeien en te bloeien. Zie de kansen en geef niet op, zegt de organisator van de viering, de werkgroep Anders Be-Leven: "Wat wil er zich bij jou ontkiemen? Zaai je wensen in een vruchtbare bodem, geef ze energie en zorg dat ze werkelijkheid worden."
De gezamenlijke viering van het paasfeest is op zondag 21 april en begint om 10 uur. Het Gemengd Koor zorgt voor de muzikale omlijsting. Na afloop is er koffie.
Daarnaast is er op zondag 26 mei om 10:00 uur een Mariavieringn. Let op: deze datum is gewijzigd.

Meer berichten