Gezondheidscheck & Walking Football in op sportpark De Treffer in Etten

Algemeen

ETTEN - Op donderdag 16 mei is er een gezondheids-check mogelijk op sportpark De Treffer in Etten, en die check valt prima te combineren met de training voor Walking Footbal. De bijeenkomst begint om 10.15 uur met koffie of thee.

Voor wie begint met sporten, maar ook voor wie al sport bedrijft, is het belangrijk om regelmatig de gezondheid te testen. De erkende beweeg- en gezondheidsexperts van Kruiswerk Achterhoek doen gelijktijdig met de training Walking Football een gratis check. In ongeveer 15 minuten worden lengte en gewicht gemeten, de BMI en het vetpercentage bepaald en de bloeddruk en knijpkracht vastgesteld. Op basis hiervan ontvangt men een persoonlijk advies over voeding en beweging. De check kan iedereen tussen 12.00 en 14.00 uur gratis laten doen.

Daarnaast kan men deelnemen aan de training Walking Football. Een nieuwe voetbalvorm voor 55-plussers die nog lekker actief bezig willen zijn. Op sportpark De Treffer in Etten is al enkele weken een groep 55-plussers met Walking Football bezig. Iedere donderdagmorgen zijn ze op het veld te vinden: zes tegen zes, zonder keepers, rustig een balletje trappen. Rennen, slidings en fysiek contact zijn uit den boze en buitenspel bestaat niet. En denk maar niet dat het geen inspanning is, er zijn al heel wat zweetdruppels van deze groep op het veld gevallen. Zoals altijd start de groep met een kop koffie of thee. Daarna gaat men het veld op. Ook zondervoetbal ervaring is men welkom, zowel dames als heren. De trainingen zijn onder deskundige leiding van André van der Ley, oud-international en zelf speler bij de OldStars Walking Football Graafschap. Deze donderdag start de training rond 10.30 uur.

Alleen de warming-up meedoen mag ook, en zelfs alleen de gezondheids-check en kopje koffie drinken kan. Alle activiteiten vinden plaats op en rond Sportpark De Treffer, Molenstraat 7 in Etten. Men hoeft zich niet aan te melden en er zijn geen kosten aan verbonden.

Hoewel de Walking Footbalgroep al enige weken aan het trainen is, willen zij op deze dag ook extra aandacht besteden aan de mooie samenwerking tussen Voetbalvereniging Etten en Achterhoek in Beweging. Rond de klok van 12 uur is er in de kantine 't Trefpunt een korte uitleg over Walking-sporten, de zin van bewegen, de rol van Achterhoek in Beweging in samenwerking met de clubs en wat de gezondheidscheck inhoudt.
De officiële aftrap verzorgt wethouder Bert Kusters van de gemeente Oude IJsselstreek.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant