Leerlingen Concordia krijgen less bij Jubal

VARSSEVELD - Helaas heeft ook Muziekvereniging Concordia uit Varsseveld te maken met het regionale probleem, ook zij ontkomen niet aan de veel besproken term "Krimp" binnen diverse verenigingen in de Achterhoek. De bijna 140-jarige muziekvereniging heeft te maken met een teruglopend aantal leden voor wat betreft de volwassenen in het "grote" orkest. Gelukkig beschikken ze nog steeds over een 15-tal zeer actieve talentvolle leerlingen.

Om deze groep leerlingen ook na de basisopleiding te laten instromen in het "grote" orkest is het belangrijk, dat zij mee kunnen spelen met leeftijdgenoten en andere kinderen die ongeveer op hetzelfde niveau spelen. Ze stimuleren en motiveren elkaar hierdoor en dan blijft muziek maken een erg leuke hobby.

Er is contact gezocht met de plaatselijke muziekvereniging Jubal, omdat juist die aansluiting bij Concordia ontbreekt. In goed overleg is er een harmonieuze oplossing gevonden en gaan de leerlingen van Concordia na de zomervakantie bij Jubal les krijgen. Door deze constructie krijgen alle leerlingen dezelfde muzieklessen in groepsverband of indien gewenst individueel. Zo ontstaat er een prachtige basis voor de muzikale toekomst van deze leerlingen persoonlijk, maar zeker ook een hele mooie toekomst voor de Varsseveldse Muziek. Jubal zal in de toekomst de leerlingen verder begeleiden en opleiden voor het vervolg-orkest, om ze uiteindelijk door te laten stromen naar het A-orkest.

Om deze, noodzakelijke, maar erg soepel en prettig verlopen samenwerking nog meer kracht bij te zetten is de opbrengst van lokale Coöp-statiegeld-flessenactie van 1 juli tot en met 30 september geheel bedoeld voor de leerlingen van Jubal en Concordia. Door deze extra financiële bijdrage kan de jeugd van beide verenigingen zich verzekeren van een fijne voortzetting van hun muzikale opleiding in Varsseveld.

Meer berichten