De waterpartij vormt altijd een spectaculaire hindernis. Archieffoto: Burry van den Brink
De waterpartij vormt altijd een spectaculaire hindernis. Archieffoto: Burry van den Brink (Foto: Burry van den Brink)

Achterhoeks Hippisch Festijn biedt vertier voor hele gezin

VARSSEVELD - De organisatie van het Achterhoeks Hippisch Festijn (27 tot en met 29 september) wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van paardensport en van alles eromheen wat het veelzijdige evenement te bieden heeft. Daarbij is vooral aan de kinderen gedacht. "Het moet een echt gezellig familie-uitje zijn", aldus bestuurslid Menno Koch.

Al ruim dertig jaar vormt de Vennebulten in Varsseveld het decor van de eventingwedstrijd, waar de paarden een parcours afleggen van 2 tot 5 kilometer en onderweg allerlei natuurlijke sprongen tegenkomen. Daar kan het publiek ook genieten van de natuur: door de weidelanden, bossen maar door het maisveld en over het aardappelland. "Het is onvoorstelbaar hoe de grondeigenaren hier meewerken", vertelt parcoursbouwer en initiatiefnemer Johan Venderbosch.
Het evenement richt zich steeds meer en meer ook op de bezoekers en daarvoor is er een gezellig strodorp met veel activiteiten voor de kinderen. Zo is er wederom een knuffelboerderij, kunnen kinderen pony-rijden en nog veel meer.
Samen met de Stichting Kanjers voor Kanjers wordt er opnieuw een Kanjerdorp georganiseerd, waar activiteiten worden uitgebreid en geschikt gemaakt voor kinderen met een beperking. "We willen op deze manier ook niet-paardenmensen bereiken. De ruiters komen graag omdat ze het een fantastisch evenement vinden en nog leuker is het dan dat niet honderd maar duizend mensen langs de kant staan", aldus Kock.

Naast de nationale top komt ook de internationale top naar Varsseveld. Op vrijdag vindt de aftrap van de wedstrijd plaats met de keuring van de paarden en de dressuur voor de diverse rubrieken. Op zaterdagochtend gaan de eerste deelnemers de Vennebulten in voor het cross country parcours, terwijl er op het hoofdterrein in de middag wordt gesprongen. Op zondag is er opnieuw spanning en sensatie te verwachten. Dan beginnen de internationale ruiters aan hun laatste onderdeel, voor sommige is dat springen en de anderen is dat het cross country parcours. Op het hoofdterrein is er een non-stop programma met springen, tuigpaardrubrieken, de veulenpresentatie/verkoop en de strijd om de Ben Gilbers Bokaal. De toegang is gratis op vrijdag, zaterdag 5 en zondag 10 euro. Een passe-partout kost 12,50 euro en kinderen tot 16 jaar zijn het hele weekend gratis welkom.


www.hippischfestijn.nl

Meer berichten