Maria Driessen vertelt over het werk van Leonardo da Vinci. Foto: PR
Maria Driessen vertelt over het werk van Leonardo da Vinci. Foto: PR

Lezing over Leonardo da Vinci in de Bibliotheek Ulft

ULFT - Op vrijdag 25 oktober geeft kunsthistorica Maria Driessen een presentatie in woord en beeld over Leonardo da Vinci in de Bibliotheek Ulft. Deze lezing sluit mooi aan op de expositie over de kunstenaar die nu in het nabijgelegen CIVON is.

Da Vinci was een zeer veelzijdig man. Dat werkte voor en tegen hem. Zijn anatomiestudies zijn van een hoog niveau en zeer gedetailleerd. Zijn wetenschappelijke uitvindingen zijn pas in de moderne tijd gerealiseerd. Genialiteit en nieuwsgierigheid brachten hem tot inzichten waarmee hij zijn tijd ver vooruit was. Zijn brede belangstelling en de vele talenten waarover hij beschikte, waren er ook de oorzaak van dat veel artistieke opdrachten niet voltooid werden. Hij had er niet genoeg tijd voor of verloor zijn belangstelling, omdat zijn aandacht door andere dingen werd opgeëist.

Gelukkig is er genoeg overgebleven om van te genieten en je over te verbazen. Dit zal Maria Driessen laten zien tijdens deze lezing over het leven en werk van Leonardo da Vinci. Een mooie voorbereiding op een bezoek aan de expositie, maar ook om achteraf meer over deze veelzijdig kunstenaar te horen. De lezing is vrijdag 25 oktober van 20.00 tot 22.00 uur in de Bibliotheek Ulft, Hutteweg 24. De toegang is tien euro. Dit is inclusief een kopje koffie of thee. Leden van de bibliotheek betalen 7,50 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via de website.


www.achterhoeksepoort.nl

Meer berichten