The 70’s Unplugged brengt het album ‘Rumours’ van Fleetwood Mac.
The 70’s Unplugged brengt het album ‘Rumours’ van Fleetwood Mac. Foto: Hans Peter van Velthoven

Theaterprogramma DRU Industriepark seizoen 2021-2022

ma 2 aug 2021, 09:55 Algemeen

Ulft - Het theaterprogramma 2020-2021 van het DRU Industriepark biedt een grote variatie aan optredens, met voor ieder wat wils.

De programmering bestaat uit een mix van voorstellingen die al eerder stonden geprogrammeerd, maar door de lockdown niet konden doorgaan, en nieuwe voorstellingen.

September

De Westendorpse cabaretier en Gelderlander-columnist Irene van der Aart trapt het najaarsprogramma af op 24 september.

Op zondagmiddag 26 september gaan Groen en Van Lien proberen de Zaak Vlaskamp op te lossen. De twee rechercheurs doen onderzoek naar de moord op een puissant rijke voetballer en hebben daar de hulp nodig van het publiek. De interactieve voorstelling is voor jeugd vanaf 10 jaar.

Oktober

De Twentse cabaretier Thijs Kemperink staat op 1 oktober in de DRU en een week later (8 oktober) wordt het verhaal verteld en gespeeld van Simon & Garfunkels Central Park. Niels van der Gulik en Marcel de Groot blikken terug op de carrière van Simon & Garfunkel en het legendarische Central Park-optreden.

November

Zondag 7 november is het de beurt aan Esther Groenenberg & band. Ze duikt de zeventiger jaren in en zingt het allermooiste repertoire van onder anderen Carly Simon, Janis Ian, Carole King, Joni Mitchell en Karen Carpenter.

Släpstick (voorheen Wereldband) viert haar 25-jarig jubileum op 12 november met een feestelijke voorstelling middels een bal. Een voorstelling in de vorm van een feest in de stijl van de jaren ’20 van de vorige eeuw, compleet met rode loper.

Vrijdag 19 november: Supersister Project. Onder leiding van Robert Jan Stips (Nits) gaat Supersister Project een tweede clubtour realiseren en wordt de legendarische Supersister muziek niet alleen opnieuw uitgevoerd, maar ter plekke sprankelend opnieuw uitgevonden.

Op 26 november herleeft de muziek van Johnny Cash met de tributeband Def Americans.

Mezzosopraan Janneke Schaareman en de vier professionele trombonisten van Het Nederlands Trombonekwartet brengen zondagmiddag 28 november een aantal zeer beroemde aria’s en liederen ten gehore.

December

Dan is het weer tijd voor cabaret, met Martijn Kardol op 17 december, een dag later gevolgd door Vuile Huichelaar: Omdat ik zoveel van je hou en andere foute liedjes.

Januari

Het nieuwe jaar begint met een kindervoorstelling (2-plus). Dirk Scheele gaat in ‘De Roep van de Jungle’ op zoek naar zijn oude vriend Japie het Apie, bekend uit de bioscoopfilm en Dirks best bekeken video op YouTube.

Zoutmus neemt op 21 januari het publiek mee in een avondvullende show vol spektakel, live muziek, verwarring en humor.

Een klassiek concert is op 23 januari te zien van Charms kwartet. Schrijver Daniil Charms (1905-1942) en componist Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975) moesten beiden werken onder de dictatuur van Stalin. Hierover gaat de voorstelling, waarbij werk, humor, absurdisme en melancholie elkaar afwisselen en delen worden gespeeld uit Strijkkwartet nr. 1, nr. 7 en nr. 11 van Sjostakovitsj.

De finalisten van het Leids cabaretfestival Joosen en De Jager zijn op 28 januari te gast.

Februari

Cabaretier Christel de Laat gooit op 5 februari zonder enige schaamte haar frustraties op tafel.

De Vliegende Hollander is een poppenshow voor oud en jong (vanaf 7 jaar). Een muzikale en grappige voorstelling met laffe helden en heldhaftige lafaards. Voor iedereen die nog niet weet dat bang zijn helemaal niet eng is.

Vrijdag 11 februari wordt een ode gebracht aan het album ‘Rumours’ van Fleetwood Mac. Bekend van grote hits als Don’t Stop, Go Your Own Way, Songbird, The Chain, Dreams enzovoort.

Op donderdag 17 februari brengt Anneke van Giersbergen een ode aan Kate Bush.

Een dag later beleeft het publiek een mix van magie, illusie en zelfs experimenten met andermans gedachten, geïnspireerd door de grootmeesters van de magie, bij Rob en Emiel.

Maart

Voor de kleintjes (4-plus) is er zondag 13 maart Aadje Piraatje viert feest. In deze interactieve vertelvoorstelling vertelt Ton een aantal verhalen uit het nieuwste boek.

De Grenslandkapel, de Grensland Oberkrainergruppe en Tiroler deejay Marc Wiese nemen op 18 maart de bezoekers mee op een muzikale, humoristische reis met originele Egerländer-, Böhmische-, en Oberkrainermuziek, maar ook Tsjechisch en Moravisch werk wordt ten gehore gebracht.

Op 25 maart zijn de Meiden van Los in de DRU. In een ongekend tempo volgen liedjes en sketches elkaar op in deze voorstelling over de strubbelingen van de moderne vrouw.

April

Helligen Hendrik neemt op 1 april geen blad voor de mond. De nurkse cabaretier brengt een eigen crisisvoorstelling, waarin hij zijn visie geeft op de vermaledijde coronacrisis.

De vier percussionisten van Percossa kunnen uit alles, maar dan ook echt alles, klank en ritme krijgen. Ze staan op 8 april garant voor stevige percussie, verrassende vondsten en heel veel humor.

Mei

Het seizoen wordt afgesloten op 20 mei met een voorstelling van Daniël Lohues.

Bij alle voorstellingen worden de meest actuele veiligheidsmaatregelen nageleefd.

Kijk voor meer informatie, zoals aanvangstijden, op de website van DRU Industriepark.

Kaarten zijn te koop via de website www.dru-industriepark.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post