't Meihuus.
't Meihuus. Foto:

Finale ’t Meihuus

di 27 jul 2021, 11:22 Algemeen

Breedenbroek - Op zondag 1 augustus tussen 11.00 en 17.00 uur is de allerlaatste gelegenheid om Landschapstuin ’t Meihuus aan de Terborgseweg 19 in Breedenbroek te bezoeken.
Wim en Yvonne Duitshof-Knufing hebben besloten hun woonboerderij en tuin te koop aan te bieden, waardoor de tuin niet meer te bezoeken is.

Beiden vinden op hun leeftijd, dat het tijd word om meer gelegenheid te hebben voor andere activiteiten welke niet meer passen bij hun levenswerk, het realiseren en onderhouden van hun grondstuk.

Vanaf 2004 is er vanuit passie en wilskracht, zonder uit het vak te komen, een bijzondere tuin ontstaan. Het speciale is wel de combinatie van een wild, natuurlijk gedeelte en het meer formele deel met vaste planten borders, heesters en vele soorten bomen. Dit geheel verbonden met ruime gazons. Alles gecombineerd met mooie kunst, zitplekken, zichtlijnen en uitzicht op het mooie Achterhoekse landschap. 

Het publiek dwaalt heerlijk rond tussen alles wat groeit en bloeit en neemt plaats op één van de mooie plekken om te genieten van koffie/thee met heerlijk appelgebak, terwijl men hoort, ruikt, ziet en voelt.
Zeker is er in augustus nog veel bloeiends te zien, de rozen komen tot hun tweede bloei, de wilde bloemen/grassenwei rondom de paddenpoel heeft z’n hoogtepunt wel gehad.
Dit jaar twee gastexposanten, te weten Glasfusing Achterhoek met hun glasobjecten en boomkunstenaar Hans Niemeijer met houtsculpturen.
Tevens aanwezig imkerij ’t Beggelder met de demokast en honingproducten.
De tuin is ook nog te bezoeken op vrijdag 30 juli tussen 13.00 en 17.00 uur.
Op 1 augustus zijn ook te bezoeken twee andere unieke tuinen in de regio: de tuin van Nico Wissing in Megchelen en Park Gut Heidefeld in het Duitse Spork. Een fietstocht, verkrijgbaar op ’t Meihuus, door het mooie grensgebied verbindt deze drie tuinen.

www.meihuus.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post