Loes Riphagen.
Loes Riphagen. Foto: Vincent Kuyvenhoven

De Nationale Voorleesdagen in vogelvlucht

Algemeen

Regio - De Nationale Voorleesdagen zijn van 20 tot en met 30 januari. Hierin staat het Prentenboek van het Jaar ‘Coco kan het!’ centraal, geschreven door Loes Riphagen. Tijdens de Nationale Voorleesdagen brengt de Bibliotheek nog eens extra onder de aandacht, hoe leuk en belangrijk voorlezen is.

Bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort kun je daarom een gratis, gevuld voorleestasje ophalen.

‘Vandaag is een grote dag! Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet’.

Ben je benieuwd naar de rest van het verhaal? Kom dan een gratis tasje ophalen in de bibliotheek. Hierin zit de mini-editie van dit leuke prentenboek en nóg een mooie verrassing! Het tasje is bedoeld voor kinderen van 2 t/m 5 jaar. Op is op, dus wees er snel bij!

Tasje reserveren

Vanwege de lockdown, kun je helaas niet even de bibliotheek binnenlopen voor een tasje. Deze moet je van tevoren reserveren.

Bel op maandag, woensdag of vrijdag tussen 15.00 en 17.00 uur naar het telefoonnummer van de vestiging waar je het tasje op wilt halen en maak een afspraak. Wil je ‘Coco kan het!’ in een andere taal lezen? Dat kan! Er zijn boekjes in o.a. het Arabisch, Turks en Pools die je in combinatie met het Nederlandse boekje kunt voorlezen. Heb je hier interesse in? Geef dit dan ook bij de reservering aan. 

Het is de bedoeling dat er één tasje per gezin wordt opgehaald. De vestigingen zijn op het aangegeven tijdstip bereikbaar via deze telefoonnummers:

Bibliotheek Aalten                         088-0062950

Bibliotheek Dinxperlo                 088-0062951

Bibliotheek Gendringen                 088-0062955

Bibliotheek Terborg                 088-0062953

Bibliotheek Ulft                                088-0062952

Bibliotheek Varsseveld                 088-0062954

Leuke attentie

Heb je ‘Coco kan het!’ in huis? Dan heeft de Bibliotheek ook nog een aantal leuke voorleestips en knutselwerkjes verzameld om het voorlezen van dit prentenboek nog leuker te maken. Deze zijn te vinden op www.achterhoeksepoort.nl Wanneer je kind nog geen lid is van de Bibliotheek, kun je dat ook via de website regelen. Kinderen tot 18 jaar worden gratis lid en lenen bovendien boetevrij! En als lid hebben ze onder meer toegang tot een uitgebreide collectie boeken en voorleesfilmpjes. Wanneer je je kind nu lid maakt, ontvang je ook nog een leuke attentie!

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post