Afbeelding
Foto: Pexels
aangeboden door thebagstore.nl

Wat is hot en wat not, in het interieur

Algemeen

Heb jij nog lamellen hangen? En hoe ziet de inrichting van jouw vensterbank eruit? Oftewel; houd jij vast aan dat wat als not done wordt beschouwd of ga je voor dat wat de stylisten adviseren? 

Er is een aantal zaken in het interieur die gewoon niet meer kunnen. Volgens de stylisten dan. In de meeste gevallen zijn dat: twee keer een vaas in de vensterbank. Omdat het er twee zijn. Die symmetrie lijkt Nederlanders eigen, maar is eigenlijk in het land van de designers not done. 

Dan de teksten voor het raam zoals: home. Kan ook niet. Evenals fast furniture. Van die meubelstukken die binnen de kortste keren kapot zijn. Niemandalletjes die een paar maanden meegaan en daarna bij de stort belanden. Ga voor duurzaam, voor hergebruik en niet langer voor plastic. 

Gebruik spullen voor hun oorspronkelijke functie

In de jaren negentig waren er de banen behang bovenlangs of op lambriseringhoogte. Het is uit de tijd. Evenals weckpotten die je gebruikt als kaarsenhouder. Geen waxinelichtjes meer in glazen potten. En weckpotten gebruik je om er etenswaren in te bewaren. Gewoon de oorspronkelijke functie. 

Ruitjes, op behang of gordijnen, schijnen ook uit te zijn. Desalniettemin zien we deze winter de ruit terugkomen. Samen met een Castelijn en Beerens tas ben je helemaal up to date als je in een geruite rok naar het werk gaat. Klassieker kan het niet. 

Over die tassen gesproken. Wie met een laptop rugzak thuiskomt hangt deze niet langer aan de grenen kapstok. Grenen moeten we volgens de experts sowieso weren uit ons huis. Grenen is jaren zeventig. En daar moeten we het houden. 

En dan de lamellen. Veel mensen gruwelen ervan, maar we zien ze nog op veel plaatsen hangen. Gordijnen zijn de trend, en shutters kunnen ook nog wel, alhoewel over die laatste ook al discussies gaan. Die zijn volgend jaar natuurlijk weer helemaal uit de mode. 

Kies voor echt en duurzaam

Je kiest voor je werk voor een laptoptas 17 inch in mooi materiaal. Zo natuurlijk en duurzaam mogelijk. Doe dat dan ook in je huis. Nepbloemen op de schouw, nepfruit in de schaal en plastic zitzakken zijn uit den boze. Kies voor echt! 

Lekker grof gestucte wanden waar je zelfs je handen aan open kunt halen? Nee! Ga voor gladde strakke wanden of mooi behang. En met die laatste bedoelen we dan weer niet het Laura Ashley effect. Hier geen bloemetjes, maar stijlvol behang in gedempte kleuren. 

Wat ook niet meer kan zijn spiegels aan het plafond, een overall bloemenprint en zijden beddengoed. Ook de jaren zeventig en tachtig zitkuil wordt genoemd als niet meer van deze tijd. Maar wie daar nou van houdt, creëert toch gewoon zo’n gave zitkuil? En als je lekker slaapt onder een zijden dekbedovertrek, wie maakt je wat? En als je retro grof gestucte wanden wilt, dan laat je die stukadoor zijn gang toch gaan? Kortom; je kunt de trend volgen of gewoon lekker doen wat je zelf wilt. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant