Bermmonument langs de Slingerparallel.
Bermmonument langs de Slingerparallel. Roel Kleinpenning

Indrukwekkend monument voor David

Algemeen

ETTEN - Het indrukwekkende monument dat voor de afgelopen vrijdag bij een noodlottig ongeval overleden David uit Etten is opgericht aan de Slingerparallel, is verplaatst naar de berm.

Aanvankelijk werden op de middenberm, tussen de twee weghelften bij de oversteek van de Oude IJsselweg naar de parallelweg, bloemen en knuffels neergelegd als eerbetoon aan de 14-jarige David. “Dit was echter een onveilige plek. Het zorgde voor gevaarlijke situaties voor de mensen die hier even stil willen staan en de overige weggebruikers”, laat de gemeente weten.

“In goed overleg met de familie is het monument door de gemeente verplaatst. Het monument staat nu een stukje van de weg af in de berm. Op een plek waar iedereen veilig en rustig de tijd kan nemen om hem te herdenken.”

Op de gedenkplek hebben veel mensen een bloemetje of een knuffel achtergelaten. ‘Waarom zijn er zoveel vragen? Waarom is er zoveel pijn? Waarom zijn er zoveel dingen die niet te begrijpen zijn?’, is op een kaartje te lezen.

Herinneringsbijeenkomst

Donderdagavond is er in zaal Köster in Etten een herinneringsbijeenkomst voor David, die leerling was van het Isala College in Silvolde en voetbalde bij VVG’25 in Gaanderen. Vrienden en bekenden van David zijn welkom om herinneringen op te halen en afscheid te nemen.

Op het Almende College in Silvolde en op de Klimpaal, de basisschool van David, is een plek ingericht waar schoolgenoten van David hun gevoelens kunnen uiten.

Erehaag

Zaterdag is de besloten uitvaart. Jongeren van het Almende College, de voetbalclub en De Klimpaal zijn welkom om op de route tussen de kerk en de begraafplaats een erehaag te vormen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant