Vlnr. Joop Koopmanschap, Mark Ebbers, Mark van Leeuwen en Barbara Pavinati. (Ties Grotenhuis ontbreekt op de foto.) Foto: Noel Versteegen
Vlnr. Joop Koopmanschap, Mark Ebbers, Mark van Leeuwen en Barbara Pavinati. (Ties Grotenhuis ontbreekt op de foto.) Foto: Noel Versteegen

4 dichters plus 1 bij Taste op tweede pinkstermiddag 2023

Algemeen

GROENLO - Op maandag 29 mei, tweede pinksterdag, vindt bij Rockcafé Taste een middag plaats waarin vijf dichters uit Groenlo en uit Lichtenvoorde eigen werk brengen. Aan het oorspronkelijke viertal is een gastdebutant toegevoegd. Het collectief hoopt mensen over de drempel heen te krijgen en te laten ondervinden dat poëzie niet saai of moeilijk hoeft te zijn, “maar een beetje moeilijk mag best”. 

Mark van Leeuwen, geboren in Den Haag en sinds 2011 wonend in Groenlo, volgde de dansopleiding aan de Havo voor Muziek en Dans Rotterdam. Hij studeerde Nederlands aan de Hogeschool Rotterdam en publiceerde eerder de dichtbundels De droomsymfonie (onder pseudoniem Witte Raaf) en Suikertroost. Zijn recentste boek is Zwanendwang, een dichtbundel over ballet, dwangneuroses en puberliefde.
Joop Koopmanschap uit Groenlo is fotograaf en videomaker. Naast talloze gedichten die hij bij zijn foto’s schreef – en die hij een aantal keren gezamenlijk exposeerde en publiceerde - maakt hij sinds enkele jaren ook ‘fotoloze’ gedichten.
Barbara Pavinati uit Lichtenvoorde is onder andere schrijfcoach en blogger. Ze publiceerde de afgelopen jaren een aantal boeken met verhalen, deels over haar belevenissen als import-Achterhoeker.
Mark Ebbers uit Groenlo is journalist en tekstschrijver. Hij schrijft en publiceerde liedteksten, verhalen en gedichten. “Soms weet ik niet of iets proza is of poëzie. Het onderscheid daartussen is ook irrelevant en hooguit leuk voor leraren Nederlands om hun leerlingen iets langer van de straat te houden. Ik zou mijn teksten soms proëzie of poëza kunnen noemen, maar dat is flauw.”
Als gastdichter brengt Ties Grotenhuis uit Groenlo enkele gedichten. Hij schrijft sinds enige jaren onder andere teksten voor websites en ook gedichten, en hij laat enkele uit die laatste categorie bij Taste voor het eerst aan ‘wildvreemden’ horen. Onder meer komt daarbij zijn ingewikkelde relatie met drankflessen aan de orde.
De aanvang van de middag is 15.00 uur. Kaarten zijn te bestellen via  www.rockcafetaste.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post