Fragment uit de film. Foto: PR
Fragment uit de film. Foto: PR PR

Filmhuis DRU Industriepark presenteert ‘Werk ohne Autor’

Cultuur

ULFT - Het Filmhuis van het DRU Industriepark presenteert op woensdagavond 4 mei om 20.00 uur de lange Duitse dramafilm ‘Werk Ohne Autor’ (alternatieve titel: Never Look Away) uit 2018 (lengte: 3 uur en 9 minuten), geschreven en geregisseerd door Florian Henckel von Donnersmarck, bekend van het Oscarwinnende ‘Das Leben der Anderen’. 

Het verhaal is gebaseerd op het levensverhaal van kunstenaar Gerhard Richter, die in 1961 van de DDR naar West-Duitsland vluchtte.
Over de film: Kurt groeit op in Duitsland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verschrikkingen die plaatsvinden onder Hitlers regime, raken ook zijn persoonlijke leven. Zijn jonge tante kampt met een psychische aandoening en valt ten prooi aan de nazi’s. Enkele jaren later gaat Kurt naar de kunstacademie in Oost-Duitsland. Hij wordt verliefd op Elisabeth, wiens vader een dubieus oorlogsverleden heeft. Als Kurt zichzelf en zijn ware kunst ontdekt, blijkt zijn nieuwe schoonvader hier niet van gediend.
In verband met de lange duur van de film wordt halverwege gepauzeerd. De ticketprijs van 10,75 euro is inclusief een pauzeconsumptie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant