Opfirscursus. Foto: Rodney Kersten
Opfirscursus. Foto: Rodney Kersten RODNEY KERSTEN

Gratis verkeerskennis opfrissen

do 14 okt 2021, 08:59 Maatschappij

VARSSEVELD - Veilig Verkeer Nederland (VVN) houdt een opfriscursus voor senioren van 65 jaar en ouder van de gemeente Oude IJsseltreek.

In de afgelopen jaren is het weggebruik flink veranderd. Zo maken nieuwe typen vervoersmiddelen zoals de e-bike gebruik van de weg, zijn er nieuwe verkeersregels gekomen en zijn verkeerssituaties ingewikkelder geworden. Denk daarbij aan kruispunten, turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enzovoort. In twee bijeenkomsten van twee uur worden senioren onder leiding van een gecertificeerde voorlichter van VVN bijgepraat over de nieuwste ontwikkelingen, waardoor senioren langer mobiel blijven en ook in de toekomst veilig aan het verkeer kunnen deelnemen. Er is alle ruimte om vragen te stellen en eigen ervaringen in te brengen. De cursus wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeente Oude IJsselstreek.
De bijeenkomsten zijn op de donderdagen 18 en 25 november van 10.00 tot 12.00 uur in het Borchuus te Varsseveld.
De cursus heeft een informatief karakter en is dus geen examen. Deelname is gratis.
VVN biedt daarnaast een individuele praktijkrit aan in eigen auto. De praktijkrit van 40 -minuten is er om tips en adviezen te geven. Informatie: 0575-510144. Aanmelden via de site.


www.vvn.nl/agenda

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post