De prijswinnaars met Sofie Aalderink, Marieke Overduin en Annet Heersink. Foto Roel Kleinpenning
De prijswinnaars met Sofie Aalderink, Marieke Overduin en Annet Heersink. Foto Roel Kleinpenning foto Roel Kleinpenning

Sociaal Werk Oude IJsselstreek reikt vrijwilligersprijzen uit

ma 13 dec 2021, 19:09 Maatschappij

Silvolde – Afgelopen dinsdag was het de dag van de vrijwilliger. Sociaal Werk Oude IJsselstreek nodigde die avond op haar locatie aan de Terborgseweg vrijwilligers van een aantal verenigingen uit. Wethouder Marieke Overduin overhandigde hen een check.

Door Reinier Kroesen

Sociaal werker Sofie Aalderink van Sociaal Werk Oude IJsselstreek: “Op 7 december vierden we die bijzondere dag. Wij hadden dinsdag een groot gratis te bezoeken evenement gepland voor alle vrijwilligers uit onze gemeente in ’t Borchuus in Varsseveld. Die moesten we vanwege de oplopende coronabesmettingen uitstellen tot 2022. Om die vrijwilligers toch in het zonnetje te zetten, hebben we besloten tot een drive-in activiteit bij ons pand in Silvolde.”
Sociaal Werk wilde hen extra bedanken voor hun inzet door het uitreiken van Vrijwilligersprijzen. Half november ontvingen lokale organisaties een mail met tekst en uitleg. Er werd hen gevraagd te benoemen waar hun club écht mee geholpen zou zijn. Dit alles met een maximale waarde van een paar honderd euro. Er kwamen achttien reacties.
Annet Heersink (collega van Sofie): “Er vielen vijf organisaties in de prijzen. We hebben gekozen voor een geografische verdeling over de gemeente. Daarnaast vonden we belangrijk dat we met de prijs een praktische en duurzame bijdrage konden leveren aan organisaties die bij voorkeur ook nog eens ontmoeting stimuleren. Om te beginnen belonen we Vrijwilligersvereniging ‘t Noaberschap, met onder andere medewerkers uit Megchelen. Die organiseren activiteiten zoals ‘De Belevenis’. Ze zijn geholpen met een beamer waarmee ze vrijwilligers tijdens vergaderingen instructies en foto’s helder en duidelijk kunnen laten zien. Ook Stichting De Kwaksmölle uit Varsseveld kreeg een uitnodiging, ook zij willen een beamer aanschaffen. Dan hoeft iedere vereniging die gebruik maakt van het gebouw en iets wil presenteren deze niet zelf te regelen. Voorts ontvangt Vereniging voor het Sinderens Belang een bijdrage voor realisatie van een buurtbos aan de Boskapelle. Daarin komen leefbaarheid, educatie, cultuurhistorie, recreatie, cultuur en natuur samen. Schuttersgilde Sint Hubertus uit Ulft wordt geholpen met een bedrag voor nieuwe multomappen voor de drumfanfare. Paardensportvereniging De Walsruiters uit Gendringen wenst een geluidssysteem zodat hun instructrice tijdens lessen niet hard hoeft te roepen in de rijbak, maar op normaal stemniveau in een microfoontje kan praten.”
Van alle vijf de winnende verenigingen kwam een afvaardiging naar Silvolde. Onder een in kerstsfeer verlichte partytent scholen ze samen tegen de kou met een warme bak koffie. Wethouder Overduin roemde alle vrijwilligers die zo hard werken ondanks de huidige omstandigheden. Ze kregen allen een check van 500 euro overhandigd. Veel meer dan waar op was gehoopt, zo verklaarden ze stuk voor stuk zeer dankbaar en glunderend.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post