Jinthe werkt aan haar Peace Poster Foto: PR

Jinthe werkt aan haar Peace Poster Foto: PR

Foto PR

Schooljeugd werkt aan bewustwording rond vrede en verdraagzaamheid

Maatschappij

ACHTERHOEK - Ruim 400 leerlingen van 11 basisscholen uit de Achterhoek hebben in de Vredesweek een Vredesposter ontworpen. Deze tekenwedstrijd wordt georganiseerd door Lionsclub Wisch ‘de Hamalandse Marken’ in het kader van de Lions International Peace Poster Contest.

“Doelstelling van deze wedstrijd is om de kinderen op een bewuste manier bezig te laten zijn met thema’s als vrede en verdraagzaamheid. Had dit in voorgaande jaren vooral betrekking op hun eigen leef- en speelomgeving, op dit moment speelt er natuurlijk een veel groter issue rond vrede”, aldus Rob Schoonenberg, President van de Lionsclub. “Wereldwijd organiseren Lionsclub nu al voor de 35e keer op rij de Peace Poster Contest. De winnaars van de door ons georganiseerde wedstrijd dingen mee naar de landelijke titel. De landelijke winnaars dingen uiteindelijk mee naar de wereldtitel van meest aansprekende vredesposter. De bekendmaking daarvan is in Amerika, de bakermat van de Lionsorganisatie.”

Wijnand Rigter, lid van het organisatieteam van de Lionsclub: “In de week voorafgaand aan de Vredesweek hebben alle kinderen een film bekeken, die aansluit bij het thema van dit jaar: ‘Laat je hart je leiden’. In de Vredesweek is er ontworpen en getekend. Daarna kiest elke groep die meedoet twee genomineerden die doorgaan naar de verkiezing van de mooiste poster. De winnaars, gekozen door een vakjury, gaan door naar de landelijke verkiezing. Ook het publiek kan meedoen via de speciale website www.wisch.lions.nl, waar uit de genomineerden de Publiekswinnaar wordt gekozen.”

Schoonenberg: “Wij organiseren deze Peace Poster Contest nu voor de vijfde keer in ons werkgebied en merken dat het door de kinderen en hun leerkrachten zeer gewaardeerd wordt, getuige het feit dat de meeste scholen nu ook al voor de vijfde keer meedoen. De winnaars worden bekendgemaakt in een slotbijeenkomst op vrijdag 14 oktober in het Kulturhus in Dinxperlo.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post