HELP, de tributeband van de Beatles.
HELP, de tributeband van de Beatles. Bostjan Lipar, Slovenia

Muzikale battle tussen Beatles en Stones

zo 17 okt 2021, 13:44 Muziek

ULFT - Dit najaar trekt de Internationale Tribute-package genaamd ‘British Invasion” weer langs enkele gerenommeerde zalen in Nederland. Met dit jaar een wel hele speciale editie: The Beatles vs The Rolling Stones. Op zaterdag 30 oktober is deze battle te zien en horen in het poppodium van het DRU Industriepark. Aanvang is 20.30 uur en tickets kosten 20,75 euro.

In de jaren 60 was je van fan van de keurige heren van The Beatles uit Liverpool of van de rebelse Rolling Stones uit Londen. Ondanks hun goede onderlinge verstandhouding, probeerden ze elkaar op muzikaal gebied te overtreffen waardoor het beste in hen naar boven kwam.
In deze battle komt deze gezonde muzikale ‘concurrentiestrijd’ aan bod, waarbij de beste songs van deze iconen uit de popmuziek de boventoon voeren, met het publiek ongetwijfeld als absolute winnaar.
HELP! A Beatles Tribute is één van de meest memorabele tribute shows ter wereld. De band bestaat uit toegewijde muzikanten, die de muziek van The Beatles perfect weten te benaderen. Wat deze groep bijzonder maakt is hun ongeëvenaarde oog voor detail. Door middel van originele kostuums en de kenmerkende instrumenten doet HELP! de tijden van The Beatles herleven. Klassiekers als “Can’t Buy Me Love”, “Yesterday”, “She Loves You”, “I Want To Hold Your Hand”, “Here Comes The Sun”, “Let It Be”, en “Hey Jude” zullen uiteraard niet ontbreken. Zowel songs uit hun beginjaren als nummers van eind jaren ’60.
STONES SESSIONS brengt je de muziek van The Rolling Stones met een imponerende show en personality die je lanceert, terug naar de 1970’s. De band laat zich inspireren door albums als Let it Bleed, Sticky Fingers en Exile on Main street, waarbij aan het decennium van seks, drugs & Rock ‘n Roll op gepaste wijze eer wordt gedaan. In 2019 tourde Stones Sessions wereldwijd rond met de typische Fender Telecaster gitaar-riffs van Keith Richards en de licht hitsige teksten van Mick Jagger. De band heeft een imponerende lijst concerten achter haar naam staan met tournees door China, de Caribbean en zelfs België. Dit sneeuwbaleffect komt niet voor niets: The Rolling Stones zijn immers niet alleen de hits, het is een hele sterke culturele, bijna religieuze beweging waar Stones Sessions als een stel rockende discipelen in meedraait.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post