Afbeelding
Foto:PR

De notaris is een onmisbare dienstverlener

Partnerbijdrage

Helaas ziet lang niet iedereen het belang van de notaris in. Zonde, want hierdoor ontstaan er dagelijks veel onenigheden die eenvoudig te omzeilen zijn. Een notaris geeft duidelijkheid door het opstellen en goedkeuren van juridische contracten. Ze helpen je bij het vervullen van je wensen door ze rechtsgeldig te maken. Als je het zo ziet is een notaris een geschenk uit de hemel. In Gelderland zijn er heel wat mensen die nog niet tot dit inzicht gekomen zijn. 

Waarom notarissen een ietwat saaie reputatie hebben

Eigenlijk is het best vreemd dat de meeste mensen een niet al te hoge pet van notarissen op hebben. Ze houden zich namelijk bezig met complexe zaken die veel invloed hebben op het dagelijks leven van inwoners van Nederland. Daarom heeft een notaris uitgebreide kennis over het wetboek. Het is een speciaal ambt met exclusieve bevoegdheden. Desondanks zien mensen alleen maar enorme dossiers, lijsten met regeltjes en bijzondere stellingen in kleine lettertjes. Terwijl notarissen juist veel met mensen werken en een onvervangbare rol spelen in wetshandhaving. 

Weet jij wie jouw rechtmatige erfgenamen zijn?

Lang niet iedereen beschikt over een testament. Dat is ook niet direct noodzakelijk. Maar het is wel belangrijk om te weten waar jouw bezittingen terechtkomen wanneer je overlijdt. De meeste mensen lijken er vanuit te gaan dat alles vanzelf goed geregeld is. Alhoewel dat lang niet altijd het geval is. Een notaris geeft je inzicht in jouw persoonlijke situatie. Het is dus altijd verstandig om je eens goed in te lezen of te laten adviseren door een notaris. Door een zorgvuldige vergelijking kom je bij de beste notaris voor jou uit. 

De rol van notarissen wordt steeds groter

In Nederland hebben we steeds meer vrijheden gekregen. Dat is natuurlijk prachtig, maar er zijn wel extra regels vereist om deze vrijheid te reguleren. Denk bijvoorbeeld aan het huwelijk. Vroeger had je vrijwel geen andere keuze dan te trouwen met je partner. Inmiddels is het doodgewoon om dat niet te doen. Een steeds grotere groep gelooft niet zo in de romantiek van het huwelijk. Maar ze vergeten daarbij dat een echtverbintenis ook een juridisch contract is. Je partner is hierdoor automatisch je rechtmatige erfgenaam. Er zijn gelukkig alternatieven, zoals het samenlevingscontract en het geregistreerd partnerschap. Daarmee vang je het gebrek van een huwelijk op. Je raadt het waarschijnlijk al: voor beide verbintenissen is een notaris vereist om ze rechtsgeldig te maken. 

Dit artikel wordt u aangeboden door DeGoedkoopsteNotaris.nl. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant