Foto: PR
Foto: PR

Musthave voor in huis: de industriële kast!

Partnerbijdrage

Een mooie kast zorgt niet alleen voor extra opbergruimte in huis, maar kan ook een echte eyecatcher zijn in je interieur. Ga je voor een industriële kast, dan past deze goed bij verschillende interieurstijlen. Benieuwd geworden? Bekijk hier alvast welke industriële kast bij Giga Meubel het beste bij jou past.
In dit artikel bespreken we verder verschillende soorten kasten in een industriële look die ook zeker prachtig in jouw huis zullen staan!

Boekenkast
Een boekenkast is natuurlijk perfect voor mensen die veel boeken in huis hebben. Een industriële boekenkast heeft vaak een stoere uitstraling en is gemaakt van materialen zoals metaal en hout. Ben je geen boekenwurm, dan kun je de boekenkast ook gebruiken om andere decoratieve items tentoon te stellen, zoals planten, fotolijsten of vazen.

Dressoir
Een dressoir is een lage kast met veel opbergruimte en een platte bovenkant, waar je eveneens decoratieve items op kunt plaatsen. Een industriële dressoir is een stijlvolle aanvulling op je interieur. Het kan namelijk worden gebruikt als opbergruimte voor kleding, servies of andere huishoudelijke spullen.

Ladekast
Een ladekast is perfect voor mensen die veel kleine spullen in huis hebben die ze willen opbergen. Een industriële ladekast heeft vaak een stoere en robuuste uitstraling en kan worden gebruikt als opbergruimte voor bijvoorbeeld sieraden, documenten of gereedschap. Een ladekast kan ook worden gebruikt als nachtkastje in de slaapkamer.

Kledingkast
Een kledingkast is een belangrijk onderdeel van elke slaapkamer, want je kunt er je hele garderobe in kwijt. Een kledingkast kan worden gebruikt om kleding, schoenen en andere accessoires op te bergen. Het kan ook fungeren als een decoratief element in de slaapkamer, zeker als je voor een stoere en industriële kast kiest!

Materialen voor een industriële kast
Industriële kasten kunnen uit verschillende materialen vervaardigd worden. Metaal is een populaire keuze vanwege de robuuste uitstraling en het gemakkelijke onderhoud. Hout wordt ook veel gebruikt bij industriële kasten, omdat het een warme en natuurlijke uitstraling heeft. Een combinatie van metaal en hout kan zorgen voor een interessant contrast en kan een industriële kast nog stijlvoller maken.

Waar je op moet letten bij de aankoop van een kast
Industriële kasten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en stijlen. Je kunt kiezen voor een kast met veel opbergruimte, of juist een kleine kast die alleen gebruikt wordt voor decoratieve doeleinden. Het is belangrijk om te kijken naar de grootte van de kamer en de rest van het interieur bij het kiezen van een industriële kast. Bij een kast denk je misschien: hoe groter, hoe beter. Dit is echter niet altijd het geval. Als je een kleine kamer hebt, kan een grote kast namelijk juist overweldigend zijn. In dat geval is een kleinere kast misschien een betere keuze.

‘Dit artikel wordt u aangeboden door Gigameubel. Het is niet gemaakt onder de verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post