Ulftse Boys/SDOUC met de cup. Foto: Eugene Artnz (Ulftse Boys)
Ulftse Boys/SDOUC met de cup. Foto: Eugene Artnz (Ulftse Boys) Eugene Artnz (Ulftse Boys)

Ulftse Boys/SDOUC JO15-1 wint Achterhoek Cup

Sport

DOETINCHEM/ULFT - De finaledag om de Achterhoek Cup begon op sportpark Dichteren in Doetinchem met een spannende wedstrijd bij categorie Jeugd Onder 15.

Door John van der Kamp

Na de snelle voorsprong van Ulftse Boys/SDOUC JO15-1 (1-0 Bram Teunissen), wist tegenstander Vorden JO15-1 alsnog voor het eindsignaal de gelijkmaker te scoren (1-1 Jim Zelle). Shoot Outs brachten de beslissing wie de wisselbeker kon gaan opeisen. Het team uit Ulft was hierin de gelukkigste en kon met complete team en staf na de wedstrijd met de beker op de foto.

Klokslag 10 uur de aftrap van de finale tussen twee teams, die beiden een knappe prestatie hadden neergelegd om de eindstrijd te bereiken. Vooraf was het team uit Ulft favoriet, maar Vorden heeft in de halve finale tegen FC Zutphen laten zien dat men na een mindere start de tegenstander kan verslaan. Ulftse Boys/SDOUC JO15-1 komt na 7 minuten op voorsprong. In het midden voor het doel krijgt aanvaller Bram Teunissen de bal in vrije positie aangespeeld. Vakkundig weet hij Vorden-doelman Dani Schuppers te passeren (1-0). Nog geen 120 tellen later lijkt de doelpuntermaker weer te gaan scoren, maar zijn inzet gaat via de doelman Schuppers over de achterlijn. Na een goede schietkans voor Vorden-aanvaller Teun Brummelman, zet Mees Enzerink zijn medespeler Jim Zelle in kansrijke positie. De doelrijpe kans wordt echter niet verzilverd. Scheidsrechter Jeroen Sins stuurt de teams na een goede kopkans voor alweer Bram Teunissen met een 1-0 tussenstand naar de kleedkamers.

Het trainersduo Ted van de Pavert en Dion Robben zetten bij de aftrap van de tweede helft vier verse spelers in. Aanvoerder Nout Goes strooit wel met een aantal goede passes, maar Vorden krijgt steeds meer mogelijkheden om de gelijkmaker op het scorebord te brengen. Zowel Jim Zelle als Mees Enzerink worden goed opgezocht, maar bij de afronding zit het niet mee voor het team van Vorden-trainer Ruud van der Linden, die ook nog Thijn van Pijlen ziet uitvallen. De invaller kwam na een val ongelukkig op zijn arm terecht en moest zich in het ziekenhuis laten onderzoeken.

Nadat een bal van de lijn is afgehaald, zakt het team uit Ulft in de laatste 10 minuten verder in. Vorden krijgt in de slotfase een paar corners, maar weet hieruit niet te scoren. Toch valt de verdiende gelijkmaker. Het scorebord geeft net 70 minuten aan, wanneer Jim Zelle zijn tegenstander aftroeft en de bal binnenschiet (1-1). Even later fluit de leidsman dan ook voor het einde en zoeken de spelers de middencirkel op om Shoot Outs te nemen. De spanning stijgt. De eerste 4 shoot outs worden allemaal benut. Dan weet de Ulftse doelman Stijn Tiecken de bal te blokkeren en staat Ulftse Boys/SDOUC met 3-2 voor. De spanning op de tribune neemt verder toe. Nadat het team uit Ulft op een 4-2 voorsprong is komen, weet de Ulftse doelman wederom een Shoot Out af te stoppen. Zijn teamgenoten rennen als gekken naar hun doelman en zijn uitzinnig van vreugde. Doelman Stijn Tiecken is de held van de shoot outs.

Uit handen van Jefta Bresser, hoofd jeugdopleiding van De Graafschap, krijgt aanvoerder Nout Goes de wisselbeker overhandigd. De cheque is inmiddels in handen van de staf terecht gekomen. Het team uit Ulft kan terugzien op een fantastisch jaar. Na het kampioenschap ook nog eens een vette prijs in de Achterhoek Cup. Vorden JO15-1 heeft zich als 1e klasser kranig geweerd en trainer Ruud van der Linden heeft het maximale uit zijn team weten te halen. Voor het publiek was deze wedstrijd een genot om te zien, onder aanvoering van scheidsrechter Jeroen Sins die de teugels goed strak hield.