De buurtsportcoaches van Helpgewoon Oude IJsselstreek     Foto: PR
De buurtsportcoaches van Helpgewoon Oude IJsselstreek Foto: PR

(Be)Leef & Beweeg Fair zoekt deelnemers

Sport

ULFT - Op zondag 17 maart wordt de (Be)Leef & Beweeg Fair 2024 gehouden in de SSP hal op het DRU Industriepark. Een voor publiek gratis toegankelijk evenement, waarvoor de organisatie nu op zoek is naar exposanten. Lokale verenigingen, organisaties en (particuliere) aanbieders kunnen zich daar alvast voor opgeven. Zij mogen hun activiteiten daar presenteren aan de inwoners van gemeente Oude IJsselstreek. Een mooie gelegenheid om te netwerken, meer bekendheid te krijgen, en leden en vrijwilligers te werven 

Door Reinier Kroesen

Tijdens deze dag staat het thema ‘lokale vrijetijd’ centraal. Alle aanbieders op het gebied van sport, educatie, kunst en cultuur worden van harte uitgenodigd zich hiervoor nu alvast aan te melden. De organisatoren van de ‘(Be)Leef en Beweeg Fair willen de bezoekers uit de Oude IJsselstreek (en daar buiten) kosteloos kennis laten maken met het diverse en soms onbekende aanbod van activiteiten en vrijwilligerstaken. De plaatselijke voetbalvereniging, fanfare, schutterij of toneelclub is van harte welkom, maar ook iemand die een schildergroepje leidt, yogales geeft, of een bijzondere interesse heeft en anderen deelgenoot wil maken van zijn of haar passie. Men hoeft geen vereniging of organisatie te zijn. Ook een particulier met een mooie hobby die anderen wil inspireren - of misschien wel cursisten zoekt - staat het vrij contact op te nemen. 

VIEP
De (Be)Leef  & Beweeg Fair is een initiatief van VIEP (Verenigings Informatie en Evaluatie Punt). De Fair wordt onder de vlag van VIEP georganiseerd door de buurtsportcoaches en sportstudenten van Helpgewoon Buurtsport (vanuit de sportieve hoek) en Sociaal Werk Oude IJsselstreek (voor de meer culturelere insteek). De onlangs benoemde cultuurmakelaar Theo Soontiëns ondersteunt de organisatie.

In de ontmoetingsruimte van Helpgewoon Buurtsport in Silvolde gaven buurtsportcoaches Geke van Liere-Schuurman en Dennis Kock tekst en uitleg. Geke: “Helpgewoon is een landelijke organisatie die gelooft in coöperaties en niet in managementlagen. Wij werken in de Oude IJsselstreek onder hun hoede onder de naam Helpgewoon Buurtsport. De (Be)Leef & Beweeg Fair heeft verschillende doelen: plezier, sociale verbinding en verbetering van mentale en fysieke gezondheid. Daarnaast streven we naar vitale dorpskernen en meer bekendheid voor het plaatselijk verenigingsleven en vrijwilligersaanbod. Theo Soontiëns zei al dat we de aanwezigen het ‘onverwachte’ konden bieden, iets beleven, kennis laten maken met nieuwe initiatieven. Zo is ook de plaatselijke bieb zeer welkom, die hebben een aanbod waar je ‘u’ tegen zegt. Voorlezen, taallessen. En misschien wordt het een win-win situatie, begroet je op 17 maart nieuwe vrijwilligers, of vindt die vrijwilliger juist zelf een mooie uitdaging op de Fair. Ook een praktijk voor fysiotherapie kan deelnemen, al is het wel fijn dat er een groepsaanbod is, zoals misschien ‘zwangerfit’. Er zijn kleinere engrotere marktkramen beschikbaar, eventueel met wat extra grondvlak om iets te presenteren.”

Modelspoorbaan
Dennis: “ Deze beurs hebben we ook in 2019 en 2020 gehouden. Daarop volgde die coronaperiode. Maar nu vonden we het tijd de draad weer op te pakken, met de focus meer op de verenigingen. Een laagdrempelige manier om je te presenteren aan de inwoners van de gemeente. In principe zouden we de hele SSP hal kunnen gebruiken. Er komt een podium waar een muziekvereniging kan optreden, of een toneelgroep iets opvoeren. We zijn nog bezig met een demo-plein, waar bijvoorbeeld Kei-Fit een demonstratie wil geven.  Aanmeldingen zijn onbeperkt mogelijk, je kunt je nog bijna tot aan de dag van de Fair opgeven, maar het liefst nu al, in verband met de planning. Het lijkt ons zo interessant om dingen te laten zien die je niet verwacht. Iemand met een modelspoorbaanhobby, een handwerkpassie, een bridgeclub, of een damvereniging, die laatste heeft zich overigens al aangemeld. Net zoals onder meer belangenorganisatie Onbeperkt Meedoen, Chr. Gem. Zang Gloria in Exelcis Deo, het Rode Kruis, Volleybalvereniging Blok ‘71 en Wilco Giesen, een enthousiaste Alink gebruiker (sportieve loopfiets voor mensen met NAH), om maar vast wat namen te noemen.”

Info
Voor bezoekers zijn de deuren van de SSP hal op 17 maart geopend van 12.00 tot 16.00 uur. Opbouw vanaf 10.00 uur. Adres: DRU-Laan 2, 7071 MC Ulft. Wie zich wil aanmelden als deelnemer kan het formulier op de site downloaden en per mail verzenden aan leefstijlevenementulft@hotmail.com. Voor meer info mag men ook mailen of bellen met buurtsportcoach Dennis Kock (06 12408220)

helpgewoonbuurtsport.nl/beleef--beweeg-fair-2024

Advertenties doorgeplaatst vanuit Gelderse Post Oude IJsselstreek