De Ulftse wielrenner Koen Bouwman heeft de Wielerweek Coppi e Bartali gewonnen.
De Ulftse wielrenner Koen Bouwman heeft de Wielerweek Coppi e Bartali gewonnen. Foto: Team Visma | Lease a Bike

Koen Bouwman wint Wielerweek

Sport

ULFT - De Ulftse wielrenner Koen Bouwman heeft de Wielerweek Coppi e Bartali gewonnen. De 30-jarige Ulftenaar won donderdag, op dag drie in de Italiaanse etappekoers, de zware bergetappe en kwam daardoor aan kop van het algemeen klassement. In de volgende lastige ritten kwam Koen niet meer in de problemen en verdedigde de leiderstrui met succes. 

In de Settimana Internazionale Coppi e Bartali kwam Team Visma | Lease a Bike aan de start met een gemengde selectie van ervaren en jeugdige renners. Koen Bouwman laat op de site van zijn ploeg optekenen: “Het is echt een supermooie week geweest en we hebben als team heel goed gereden. De laatste etappes hebben mijn ploegmaten veel werk verricht om mijn leiderspositie te behouden. Mooi dat ik het dan ook heb kunnen afmaken.” 

Bouwman is binnen zijn ploeg al jaren een zeer gewaardeerde kracht, die zich zonder problemen wegcijfert voor de kopmannen. “Ik mocht nu voor mijn eigen kans gaan en het is geweldig dat het ook is gelukt.” De laatste overwinning van Koen Bouwman dateert van 2022. In dat jaar won hij twee bergetappes in de Ronde van Italië en een rit in de Ronde van Slowakije.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant